Ce spun experţii britanici despre vaccinarea anti-Covid a copiilor

Experţii comitetului medical-ştiinţific britanic independent (Joint Committee on Vaccination and Immunization-JCVI), care asistă guvernul lui Boris Johnson în campania de vaccinare anti-COVID, după discuţii îndelungate, nu au recomandat introducerea vaccinurilor tuturor copiilor între 12 şi 15 ani.

Dar, specialiştii au lăsat deschisă posibilitatea ca guvernul să solicite alte avize ştiinţifice pe această temă, subliniind că nu este competenţa comitetului ştiinţific să examineze beneficiile sociale mai mari care ar fi obţinute prin extinderea vaccinării.

Decizia nu este definitivă şi politicienii vor avea ultimul cuvânt. Mai mult, recomandările s-ar putea schimba şi pe baza modului în care se mişcă pandemia.

Regatul Unit pare să fi adoptat politica de „a lăsa virusul să curgă” cel puţin acolo unde nu dăunează (cu atât mai mult în rândul copiilor, afectaţi marginal de simptome severe).

Tehnicienii adoptă o abordare de precauţie: „Pentru copiii altfel sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, riscul unei boli COVID-19 grave este scăzut şi, prin urmare, beneficiul potenţial al vaccinării este, de asemenea, scăzut. Beneficiile vaccinării pentru sănătate sunt marginal mai mari decât potenţialele daune”.

Administrarea vaccinurilor va fi în schimb garantată sub vârsta de 16 ani şi peste vârsta de 12 pentru aproximativ 200.000 de tineri rezidenţi în Regat clasificaţi ca vulnerabili.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Comitetul mixt de vaccinare și imunizare (JCVI) a depus eforturi continue de-a lungul mai multor ani pentru a reține date critice de la părinți și profesioniști din domeniul sănătății cu privire la reacțiile adverse severe și contraindicațiile vaccinărilor, pentru a atinge ratele generale de vaccinare pe care JCVI le-a considerat necesare pentru „imunitatea de turma”, un concept de vaccinare care nu se bazează pe dovezi științifice solide.

    Vaccination Policy and the U.K. Government: The Untold Truth (Book) by Christina England & Tomljenovic, Lucija

  2. Marii “specialiști” britanici o scaldă lamentabil lasând politicul să decidă. Și politicul ar trebui să înceapă cu neplătitul Experţilor comitetului medical-ştiinţific britanic independent (Joint Committee on Vaccination and Immunization-JCVI) dacă aceștia refuză un raspuns tranșant.

  3. E clar – Epidemiologia nu este domeniul preferat al ” cercetatorilor britanici ” …

    Daca ar fi fost vorba despre „studiul likenilor pe pietrele albe ” sau ” schimbarea alimentatiei broastelor cu gusha mov in functie de fazele Lunii ” … mai mergea …

    Iar daca i-am intreba pe batrinii nostri , pedepsiti de Citu cu pensii de mizerie , ne-ar spune ca – unde-i carte putina e prostie multa …
    Expertii britanici nu mai sunt demult ” experti ” , sunt doar politruci britanici .

    Sa permiti vaccinarea anti-COVID la copiii sub virsta formarii Sistemului Imunitar = GENOCID .

  4. poza spune tot:
    tembelu gheorghitza a facut bataturi dupa ureche
    (el e in poza,se coroboreaza).
    HAVE A NICE DAY!

  5. ” expertii britanici ” sunt mediocrii onanishti de la Oxford sau Cambridge
    care au inventat „peninsula Balacanica”:
    -Turcia de ce nu este peninsula,a?

  6. numai cand aud de „experti”, „specialisti” si „profesionisti” imi dau seama cu ce criminali la drumul mare avem de-a face. ha!

  7. Analiza este de cel putin o saptamana, dar e valabil doar pe teritoriul si cetatenii lor! In niciun caz, tot ce fac altii sa se faca si in Romania!

  8. Nimic nu se merge pe lumea asta daca nu-si dau cu presupusul politologii israelieni, militarii americani si celebrii „experti” britanici Acestor 3 categorii nu le cere nimeni parerea,dar ei si-o dau cu placere, ca de undeva tot vine banul…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.