Cea mai ghinionistă generație în viziunea bancherilor

Tinerii educați vor avea oportunități limitate în privința unui loc de muncă bine plătit în comparație cu părinții lor, în condițiile în care costurile educației pe care vor trebui să le plătească sunt mai mari. Începând din 2013, procentul tinerilor care și-au cumpărat o locuință a scăzut sub cel al generațiilor precedente, iar apetența pentru creditele imobiliare și pentru pornirea unei afaceri s-a redus semnificativ în raport cu generațiile anterioare, ca urmare a prudenței induse de criza financiară din 2008. Antreprenoriatul se dezvoltă mult mai încet în rândul generației celor născuți după 1980 și, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, veniturile lor sunt mai reduse decât cele ale părinților. Sunt date publicate într-un studiu al Credit Suisse, axat în principal pe creșterea inegalității în lumea occidentală.

„Ne așteptăm ca doar puțini membri ai acestei generații să ajungă la un statut material înalt și doar cei din sectoarele cu o cerere mare, precum tehnologie și finanțe, vor reuși să depășească «dezavantajul mileniului»“, spune președintele băncii elvețiene, Urs Rohner.

„Generația mileniului a avut un șir de ghinioane, în special în țările dezvoltate“, arată raportul. Au înfruntat rigorile crizei financiare și ale șomajului ridicat care a urmat în multe țări și au fost loviți de creșterea prețului locuințelor și educației. Perspectiva pensiilor lor este mai proastă decât în cazul generațiilor precedente. Unii dintre ei au prosperat, în special în China și în țările emergente. Unii au avut sprijin material din partea familiei, pentru case și educație. Însă mulți nu au fost atât de norocoși. Drept urmare, generația mileniului nu doar că va avea provocări mai mari de înfruntat, ci va experimenta și o mai mare inegalitate decât cea de acum, arată bancherii elvețieni, îngrijorați, desigur, în raportul lor de scăderea portofoliului de clienți bogați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.