Cei peste 50.000 de norocoși

Un număr de 51.435 de persoane fizice aveau la finalul lunii septembrie 2021 depozite mai mari de 100.000 de euro, cu o valoare cumulată de 55,4 mld. lei (circa 11,3 mld. euro), potrivit celor mai recente statistici ale Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

Comparativ cu situaţia de la final de septembrie 2020 se observă că valoarea sumelor economisite peste plafonul de 100.000 de euro s-a majorat cu 8,2 mld. lei (1,7 mld. euro), respectiv cu 17,4%, iar numărul persoanelor fizice cu depozite peste acest prag a crescut cu 6.581. În cei doi ani de pandemie, 2020 şi 2021, numărul românilor bogaţi, cu depozite

peste 100.000 de euro, a crescut cu 11.555, iar valoarea depozitelor de acest tip a crescut cu 12,9 mld. lei (2,6 mld. euro), respectiv cu 30%, comparativ cu nivelul de la finalul lui 2019.

Depozitele bancare sunt garantate în cazul falimentului unei bănci în limita a 100.000 de euro.

Numărul deponenţilor se determină prin însumarea datelor consolidate raportate de fiecare bancă, astfel încât o persoană care are depozite la mai multe instituţii de credit este luată în evidenţă de mai multe ori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

5 Comentarii

  1. Pai ca la Loto. Se strange potul apoi castiga unul care ca de obicei a jucat un singur bilet cu o singura varianta. Verificati istoricele castigurilor la loto! Nu castiga nimeni pana nu se strange potul. Acum , ca s a dat semnalul ca sunt bani stansi la banca ,urmeaza sa o puna de un faliment si acoperirea tot pe seama plebei se pune. Pentru ca city a facut ce a facut, fondul de garantare a papat banii si el de mult timp, de unde bani , de la unul ca Băran care acum plateste RCA clasa bonus 8 nu 460 de lei ci 900 de lei, sa fie acolo la falimentele provocate. Va pup pe frontispiciu!!!

  2. Ups, am doar 10 548 de lei. Se vor duce. Atât am fost capabil la 60 de ani. Fără garanții. Sunt „inutil”, nu știu să fur.

  3. Dati YouTube,pe „cautare”(lupa) la ..Horatiu Malaele..”ACCIDENTUL” moment umoristic PROTEVELION 2022. si veti rade cu lacrimi,dupa atata tristete. Astia cu bani mult, 51.435,au fost intrebati de „unde” si”cum”,ca sa nu mai spun…cate conturi NEDECLARATE au in banci straine. In definitiv „astia” sunt toti cei care ne-au MINTIT (pacalit) la alegeri (vot).

    DECLARATE.

  4. Si ziceai ca în rumania nu se fură!..pardon muncește…lucrează romanul la inginerii financiare în draci!!..exact ca în țările bananiere…

  5. @ rammstein, nu esti tu acela care „lucreaza” pe INVERS,..tandea pe mandea…acum te pricepi si la furat.!?.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.