Cel mai bine din 2008 încoace!

România, locul 23 la JO de la Paris, cu nouă medalii, cel mai bine din 2008 încoace!
Cu participarea din concursul de maraton s-a încheiat prezența delegației române la cea de-a 33-a ediție a JO de vară, de la Paris. A fost un parcurs luat la general mult mai bun decât în urmă cu patru ani, colecția de medalii numărând nouă, dintre care trei de aur, patru de argint și două de bronz, aici ultima venind ca urmare a deciziei TAS pusă în practică de CIO și de Federația Internațională de gimnastică în cazul revizuirii situației Anei Maria Bărbosu.
Aceasta și-a recuperat bronzul pe care îl deținuse în finala olimpică la sol timp de 30 de secunde, după care fusese acordat, prin contestație americancei Jordan Chiles. TAS însă a stabilit că bronzul aparține româncei.
Au luat aur David Popovici la 100 m liber natație, echipajul de 2 vâsle masculin la canotaj și echipajul feminin de 8+1 la caontaj. Au terminat pe treapta a doua fetele de la 2 vâsle la canotaj, Mihaela Cambei haltere categoria 53 kg, fetele de la 2 dublu rame și alte două fete, de la echipajul de 2 vâsle categoria ușoară.
David Popovici a cucerit o a doua medalie la 200 m liber natație, doar ca aceasta este de bronz, la fel ca și gminastei Ana Maria Bărbosu, prima pentru acest sport din 2012 încoace la JO.
Au fost creditate cu mari șanse la medalii Cătălin Chirilă la canoe, cea mai mare dezamăgire ratarea finalei, echipa feminină de tenis de masă, eliminată încă din optimi de India, halterofila Loredana Toma, care a ratat toate încercările la stilul aruncat categoria 71 kg, după ce era a treia la stilul smuls.
Am avut o delgație cu 107 sportivi și am reușit să terminăm pe locul 23 în lume. Am egalat numărul de medalii de la JO de la Beijing din 2008, dar atunci am avut patru titluri olimpice, față de trei acum. De acum încep deja pregătirile pentru JO de la Los Angeles din 2028.

Americanii (40-44-42) au ocupat primul loc la medalii, urmaţi de China (40-27-24), Japonia a urcat pe locul al treilea (20-12-13), Australia este a patra (18-19-16), iar Franţa s-a clasat pe cinci (16-26-22) etc. România a reuşit să devanseze naţiuni sportive importante, precum Serbia, Cuba, Croaţia, Cehia, Kazahstan, Polonia, Grecia sau Turcia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

3 Comentarii

  1. Mulțumim din inimă conducătorului iubit!… tovarășul profesor de educație și de fizică!…😭

  2. Iar ne imbatam cu apa rece.. deci ce se spune si mai ales ce nu se spune:
    – PLUS: Lotul de canotaj
    – PLUS: Performanta individuala a lui Popovici ( NU a federatiei respective )
    – MINUS: Nimic la sporturile de echipa
    – MINUS: Nimic la atletism
    – MINUS: Nimic la sporturile de contact ( lupte,judo, box )
    – MINUS: Nimic la sporturi care traditional aduceau medalii: caiac-canoe, scrima, tir

  3. Poate un al treilea articol cu mandria nationala obligatorie cu privire la rezultatul obtinut de Ungaria si Romania la Olimpiada 2024?
    Nu?
    OK, va informam: Romania 9 medalii, Ungaria 19. Felicitări!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.