
Tehnologia avansează și se dezvoltă într-un ritm alert. Anual, noi inovații cuceresc piața și cel mai frecvent le regăsim în noile smartphone-uri. La nivel global, sunt peste 15 miliarde de terminale mobile și se estimează că numărul acestora va depăși 18 miliarde la finalul lui 2025. Evident, nu toată lumea are un telefon mobil. Se estimează că aproximativ 1 miliard de oameni nu au acces la o sursă de curent electric, iar prioritatea lor sigur nu este telefonul mobil.
Peste 15 miliarde de telefoane la nivel global
Pe măsură ce numărul de dispozitive crește, crește și dependența noastră de ele în desfășurarea activităților zilnice. Jumătate dintre terminalele mobile din toată lumea sunt conectate la internet, iar în viitorul apropiat, vom avea nevoie de viteze de conectare mai rapide și o latență mai mică.
Oamenii folosesc telefonul pentru diverse activități, dincolo funcția clasică de comunicare. Prin intermediului unui smartphone conectat la internet, oamenii fac cumpărături online, dezvoltă și rezolvă diferite taskuri cotidiene din fișa postului sau îl folosesc pentru divertisment – muzică, filme, jocuri, ba chiar si pentru a juca pacanele in cazinouri sau pentru a plasa pariuri sportive. Alți oameni il folosesc pentru a tranzacționa acțiuni, urmăresc cursul valutar sau chiar vad transmisiuni sportive live.
Rețeaua 5G va fi esențială pentru îndeplinirea acestor cerințe, funcționând la rate semnificativ mai rapide decât 4G. În timp ce 5G a intrat în comercializare și creează deja noi oportunități, cercetătorii și inginerii experimentează deja 6G.
Ca în fiecare an, marii producători de telefoane se pregătesc să anunțe noile modele. Telefoanele viitorului vor îngloba noile tehnologii de performanță, dar și din punct de vedere al funcționalităților și designului. Tot mai multe telefoane vor avea ecrane pliabile, camere foto/video demne de performanțele unui mirrorless sau configurații de top ce pot reda conținut multimedia de înaltă calitate.
Noile telefoane anunțate pentru 2023
Din viitoarea generație de telefoane mobile vor face parte modele precum Google Pixel Fold; Huawei Mate X3; OnePlus V Fold și V Flip; Apple iPhone 15 sau Samsung Galaxy Z Fold 5.
Google Pixel Fold
Zvonurile despre Google Pixel pliabil există încă din 2019, iar compania încă nu a lansat unul sau nici măcar nu a confirmat că va exista o lansare în viitorul apropiat. Știrile recente despre dispozitiv sugerează că Google a amânat lansarea acestuia. Se așteaptă să fie un pliabil în stil carte, precum Galaxy Z Fold 4, dar mai compact. Noul terminal mobil de la Google este așteptat în acest an.
Huawei Mate X3
După ce a fost lansat Mate XS 2 cu pliere spre exterior, în vara anului 2022, s-a susținut că compania va lansa în continuare Mate X3 cu pliere spre interior. Noul model este așteptat să fie lansat în toamna acestui an. Modelul va fi mai subțire și mai durabil față de predecesor.
OnePlus V Fold și V Flip
În al treilea trimestru al anului 2023 sunt așteptate noile modele OnePlus V Fold și V Flip. Se zvonește că vor fi lansate smartphone-uri pliabile în stil orizontal, cât și vertical (flip). Dincolo de asta, nu știm o sumă uriașă, dar este sigur să presupunem că vor fi versiuni ajustate ale Oppo Find N2 și Find N2 Flip.
Apple iPhone 15
În ciuda faptului că iPhone 14 este încă un dispozitiv nou, zvonurile despre următoarea generație de iPhone 15 au început să apară. Apple a confirmat deja trecerea de la Lightning la USB-C , în timp ce alte zvonuri speculează că Apple va trece de la butoanele fizice la butoanele cu stare haptică, iar alte scurgeri de informații sugerează o trecere la afișaje de 120Hz pentru toate modelele. Următoarele modele vor fi lansate, cel mai probabil, în septembrie/octombrie 2023.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.