
Cercetătorii au găsit o legătură între antibiotice și agresivitate. Un nou studiu realizat de cercetători israelieni şi finlandezi sugerează o legătură între expunerea timpurie la antibiotice şi o agresivitate crescută mai târziu în timpul vieţii, a anunţat miercuri Universitatea Bar Ilan din Israel.
Studiul, publicat în revista Brain, Behavior, and Immunity, a descoperit că şoarecii expuşi la antibiotice în timpul fazelor lor critice de dezvoltare au prezentat ulterior un comportament mai agresiv. Cercetarea a identificat, de asemenea, modificări în creier şi în microbiomul intestinal asociate cu această agresiune.
Oamenii de ştiinţă sunt de părere că aceste descoperiri ar putea avea implicaţii importante pentru înţelegerea şi tratarea afecţiunilor asociate cu agresiunea. Ei sugerează că utilizarea antibioticelor în prima parte a vieţii ar putea perturba echilibrul bacteriilor intestinale, care, la rândul său, poate afecta dezvoltarea creierului şi comportamentul.
Autorii studiului speră că descoperirea lor va duce la cercetări suplimentare şi la dezvoltarea unor noi strategii pentru a preveni sau a trata comportamentele agresive.
Neamul lui Israel e agresiv si fara antibiotice.
Vai, ce legatura au observat “cercetatorii”. Antibioticele sunt foarte bune si datorita lor mo rtalitatea a scazut enorm in ultimul secol. Dar unii considera ca suntem deja prea multi pe planeta si atunci arunca cu ra hat in tot ce este bun pentru omenire. Legatura dintre vaccinurile copilariei si ADHD si alte boli nu au vazut-o “cercetatorii”.
@părere, foarte multe boli au legătură cu microbiomul intestinal (inclusiv autismul). Vezi „Miliarde de mulțimi” Ed Young, Ed.Ștințifică.
Corect, de aia fac ei ce fac in Gaza si imprejur, pentru ca au luat antibiotice. De haram sa le fie
Nu are nicio legătură cu medicamentele agresivitatea! E strict din gena, din natura umană!
in general omul obisnuit are zilnic expunere la
catzeva mii de refrerintze la „evrei”
ai remarcat asta?
Sigur, nu vom mai trata copiii cu antibiotice nici daca aceasta e solutia necesara! Mediul in care cresc si sunt educati – nu numai de catre parinti si scoala, ci, mai ales, de catre societate in ansamblul ei, cu valorile pe care le apreciaza si pune in practica ( nu e chiar acelasi lucru…) – acestea au rol total neglijabil. Antibioticele sunt responsabile pentru agresivitatea de mai tarziu. Ce comod…