Chef Scărlătescu, rețetă pentru românii care țin post

Cunoscut și apreciat bucătar,  Cătălin Scărlătescu este urmărit

De L.V.
Chef Scărlătescu, rețetă pentru românii care țin post

Cunoscut și apreciat bucătar,  Cătălin Scărlătescu este urmărit

Cunoscut și apreciat bucătar, Cătălin Scărlătescu este urmărit adesea și a și devenit sursă de inspirație pentru cei care au nevoie de idei și sfaturi practice. O rețetă de post recomandată de fostul jurat de la Chefi la cuțite sunt pastele cu sos pesto, vegan. Fără carne, brânză ori parmezan.

Puține ingrediene, ușor de făcut și foarte gustoase.

Pastele, fără ou, trebuie să fie  scurte, gen penne, fusilli sau rigatoni, iar pentru sos e  nevoie de busuioc proaspăt, rucola, muguri de pin, ulei de măsline extravirgin, 200 ml, sare și piper.

Pastele se fierb în apă cu sare, iar busuiocul și rucola  se omogenizează cu ulei de măsline. Cei câțiva muguri de pin fac diferența. Jumătate se coc la cuptor și se dau în blender împreună cu busuiocul și rucola, iar cealaltă jumătate se pune peste paste.

Peste pastele fierte se adaugă sosul pesto și se omogenizează.

 

 

 

Ingrediente pentru pastele de post:

  • Paste scurte
  • Busuioc fresh
  • Rucola
  • Muguri de pin
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper
Distribuie articolul pe:

6 comentarii

  1. ce vreau sa spun este ca foamea este cel mai bun bucatar:) aveti grija sa aveti pauze de 5 ore intre mese. infometarea este scopul postului (17 ore de infometare reseteaza organismul si il imunizeaza).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.