
Cunoscut și apreciat bucătar, Cătălin Scărlătescu este urmărit adesea și a și devenit sursă de inspirație pentru cei care au nevoie de idei și sfaturi practice. O rețetă de post recomandată de fostul jurat de la Chefi la cuțite sunt pastele cu sos pesto, vegan. Fără carne, brânză ori parmezan.
Puține ingrediene, ușor de făcut și foarte gustoase.
Pastele, fără ou, trebuie să fie scurte, gen penne, fusilli sau rigatoni, iar pentru sos e nevoie de busuioc proaspăt, rucola, muguri de pin, ulei de măsline extravirgin, 200 ml, sare și piper.
Pastele se fierb în apă cu sare, iar busuiocul și rucola se omogenizează cu ulei de măsline. Cei câțiva muguri de pin fac diferența. Jumătate se coc la cuptor și se dau în blender împreună cu busuiocul și rucola, iar cealaltă jumătate se pune peste paste.
Peste pastele fierte se adaugă sosul pesto și se omogenizează.
Ingrediente pentru pastele de post:
- Paste scurte
- Busuioc fresh
- Rucola
- Muguri de pin
- Ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper
Știe chef Scărlătescu câți români care postesc își pot cumpăra un litru de ulei extravirgin de măsline? Dacă postea ciolacul nu era problemă cumpăratul uleiului extravirgin dar am mari dubii că o face. O fac, în general, oamenii care au multe nevoi și sunt lipsiți de lucruri strict necesare și de bucurii. Să mânce rețeta chef Scărlătescu.
asa asa… mai multe retete de post domn bucatar ca vine foametea
…urzica, leustean, papadie, si altele!Marele bucatar a uitat de unde a plecat!Pastele sunt alea facute in casa (fara ou), ca-s scurte sau lungi, ce conteaza!Am ajuns de rasul lumii cu „bucatarii” astia!Doamne ajuta!
asta este bucatar sau infractor? s-a suit scroafa-n copac. fierbe arpacas (graul spelata este cel mai sanatos, dar mai gustos este arpacasul), 2 cesti de arpacas, la o oale de apa de 2.5-5 l. se spala in vreo 3-6-9 ape, sa iasa negreala din el, se pune la foc tare, pana fierbe, apoi pe plita la foc mic, acoperit, pana se umfla si devine moale. dupa fierbere (este pufos) se scurge apa in sita, se clateste bine-bine cu apa rece, se scurge bine si se pune in borcane de sticla (de 1 l sau 800 g preferabil) – rezista la frigider cca 2 saptamani. faci o mancarica de legume sau ciorba cu bors de legume (fara cartofi, care schimba gustul mancarii sau o acresc in 2 zile). se amesteca in farfurie arpacasul cu mancarica sau ciorbita. patrunjel la greu. arpacasul este foarte versatil, foarte sanatos si se pot face din el atat preparate dulci cat si sarate. pueti lua, de asemenea orz sau graul galdatorilor, de la plafar, insa mie, personal, imi place arpacasul (care se poate amesteca in salate – gen tabbouleh, dar acela se face cu couscous, bulgur) pofta buna.
https://dieta.romedic.ro/aliment/arpacas
graul spelta – Este graul cel mai bine tolerat de organism, fiind si moderat caloric (aproximativ 338 cal / 100 g ) si avand un continut mai mare de proteine decat graul comun. Carbohidratii sunt in mare parte complecsi si sunt insotiti de fibre abundente. Prin urmare, graul spelta are un indice glicemic scazut, iar asimilarea carbohidratilor in organism este lenta si progresiva, oferind energie mult timp.
https://www.springfarma.com/blog/graul-spelta-cum-il-recunosti-beneficii-pentru-sanatate-cum-se-poate-folosi.html
mi-am amintit de reteta bunicii: conopida la cuptor cu pesmet (deliciu). conopida nu trebuie consumata in exces (ca si broccoli), ca si orezul, pentru ca influenteaza glanda tirpida. consumatorii de orez zilnic au probleme de glande. recomand varza (mancarica de varza dulce sau combinata cu varza murata). bruschete la cuptor, unse cu putin ulei si mirodenii, eventual cu felii de ardei gras, care se vor inmuia la cuptor, painica capatand arome incredibile, apoi scoase clade, presaat putin usturiu sau patrunjel verde (sau marar, ce preferati).
ce vreau sa spun este ca foamea este cel mai bun bucatar:) aveti grija sa aveti pauze de 5 ore intre mese. infometarea este scopul postului (17 ore de infometare reseteaza organismul si il imunizeaza).