Cifră record de infectări: 2.158 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.158 de cazuri noi de COVID – 19, fiind cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate într-o, de la debutul pandemiei. 33 de persoane au murit.

De marți până miercuri au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cel mai mare număr de cazuri de la debutul epidemiei în țara noastră.

Până miercuri, 4.825 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De marți până miercuri, au fost înregistrate 33 de decese, 21 la bărbați și 12 la femei. Sunt pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, cinci decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, șase decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

31 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.496. Dintre acestea, 550 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.419.691 de teste. Dintre acestea 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.677 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.348 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.986 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. Stai linistiti la locurile voastre! Pana la 10.000 de morti mai e un singur pas, un pas mic de al lui Johannis! Asa se intampa decand tara este condusa de straini tradatori de neam si tara sub deviza distrugerea fibrei romanesti! „Cine-au indragit strainii/Manca-i-ar inima cainii/Manca-i-ar casa pustia/ Si neamul nemernicia”(Eminescu).

 2. Niste criminali!
  Prin aceste date false aduc mari prejudicii Romaniei si romanilor:subminarea Romaniei,genocid impotriva romanilor=prin aceste aberatii de purtat masca,si insecuritate sociala!

 3. la doua saptamani de la controversata deschidere a scolilor, apar si primele rezultate, peste 2000 de cazuri zilnice. Numai bine pentru alegeri !! Peste inca doua saptamani, 10-12 oct, ce va fi ??
  Ce zice Tataru ? Ca totul depinde de respectarea masurilor de protectie ? Stupid !

 4. Alegerile merg, Scoala merge, Mallurile merg, Restaurantele merg, Mijloacele de transport uneori pline la refus merg, cum sa nu ai mii de cazuri. Suntem pe val…

 5. ca pot decreta stare de urgenta daca nu ”pun” pe hartie cifre serioase…

  numai ca nu le-a ”iesit” estimare n-au ajuns la 10.000 de decese pana in 15 august, la un milion de cazuri pana in octombrie nici daca vor anunta 10.000 de cazuri pe zi nu mai au timp sa-si faca ”planul cincinal” in trei luni…pana la 1 ianuarie.

  Sa spram ca iese presedinte in SUA ”Cel care trebuie” ca sa se opreasca Pandemia ca un mare triumf. Daca nu ne vor tine in Covid…

 6. Domnilor guvernanti si politicieni felicitari pentru contributia nepretioasa in raspandirea covid in tara si pentru defaimarea Romaniei in lume. Ati facut tot ce v-a stat cu putinta sa va atingeti telul si sa ajungeti la raportarile de azi si de maine. Ati tipat pentru relaxarea restrictiilor si ati jucat tontoroiul alegerilor. Va veni si vremea cand veti fi judecati pentru faptele voastre, istoria nu iarta pe nimeni. Veti avea acolo pagina voastra de glorie a INCOMPETENTEI si MARSAVIEI de care azi dati dovada.

 7. Domnilor guvernanti si politicieni felicitari pentru contributia nepretioasa in raspandirea covid in tara si pentru defaimarea Romaniei in lume. Ati facut tot ce v-a stat cu putinta sa va atingeti telul si sa ajungeti la raportarile de azi si de maine. Ati tipat pentru relaxarea restrictiilor si ati jucat tontoroiul alegerilor. Va veni si vremea cand veti fi judecati pentru faptele voastre, istoria nu iarta pe nimeni. Veti avea acolo pagina voastra de glorie a INCOMPETENTEI si MARSAVIEI de care azi dati dovada.

 8. În ce hal au ajuns astia sa minta!
  Este din ce in ce mai clar ca asta e lovitura de stat. E ca in ’90 in timpul cand Iliescu punea mana pe putere. Mințea de stingea si mergea mai departe cu tupeu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.