Bilanţ negativ pentru români, după cinci ani de criză. Mâncarea s-a scumpit cu 24 %, iar consumul s-a redus cu 15 procente, conform Digi24.
Toate acestea s-au întâmplat în condiţiile în care leul a pierdut masiv în faţa monedei unice europene.
Românii au simţit cele mai mari creşteri de preţuri la pastele făinoase: 52 de procente. Scumpiri semnificative au cunoscut însă şi carnea de pui, zahărul şi laptele. Aici, preţurile au crescut cu peste 30 % în cei cinci ani de criză. Doar preţul ouălor este în scădere.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.