Cine cumpără de la supermarketurile online

Pensionari, oameni cu dizabilităţi, mame cu copii mici, persoane cu program încărcat dar şi firme private. Aceştia sunt clienţii supermarket-urilor online, de unde cumpără băuturi răcoritoare, făină, dulceaţă, lapte, cârnaţi, dar şi becuri, prezervative, plicuri, capsatoare.Achiziţia cu produse se face din marile lanţuri de hypermarket-uri sau de la distribuitori, scutind astfel clientul de deplasare, chiar dacă tarifele sunt mai mari. „Preţurile sunt mai mari cu 15-20%, deoarece în asta constă activitatea noastră”, ne-a declarat Daniel Ivan, administratorul site-ului hypermarketulonline.ro.

Chiar dacă produsele sunt mai scumpe decât în supermarket-urile şi hypermarket-urile mari, numărul celor care apelează la shopping-ul online de alimente este în creştere. „Comparativ cu ianuarie 2009, numărul clienţilor a fost mai mare cu 30% luna trecută şi avem lunar peste 400 de comenzi”, a declarat pentru Cotidianul.ro, Ciprian Spiridon, administratorul site-ului homemarket.ro.

Dacă luăm în calcul o comandă minimă de 200 de lei, vânzările ajung la cel puţin 20.000 de euro pe lună. Spiridon mai spune că mediul online este viitorul pentru cei care vor să-şi deschidă un magazin de produse alimentare şi nealimentare, pentru că se reduc costurile pe care le-ar avea de plătit pentru chirie şi alte servicii. Şi la hypermarketulonline.ro a crescut numărul clienţilor, cu 10% în ianuarie 2010, faţă de ianuarie 2009.

Cum cumperi alimente online? Simplu: intri pe site, îţi faci un cont şi alegi produsele pe care vrei să le cumperi sau dai un telefon şi transmiţi lista, iar în decurs de trei ore sau după o zi primeşti marfa. Pentru a putea comanda şi primi produsele fără a mai plăti transportul, trebuie să cumpăraţi produse într-o valoare minimă de 150 de lei sau 200 de lei, în funcţie de site-ul unde faceţi comanda.

De asemenea, se pot obţine şi reduceri: cei de la hypermarketulonline.ro oferă o un discount de 2% pentru cei a căror valoare a cumpărăturilor este mai mare de 500 de lei, însă acest discount este negociabil. Plata se face la livrarea produselor, în numerar sau prin transfer bancar, în cazul companiilor. „Jumătate dintre clienţii noştiri sunt persoane juridice care cumpără în special apă, cafea şi articole de papetărie, practic tot ce se pretează pentru un birou. Valoarea comenzilor lor ajunge la 2.000 – 2.500 de lei. Persoanele fizice fac cumpărături de cel puţin 200 de lei, dar sunt şi care achiziţionează mai mult”, ne-a mai declarat Daniel Ivan.  

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.