Cine este propus şef adjunct al DIICOT

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis marți CSM propunerea de numire a Ioanei Bogdana Albani în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT, pe o perioadă de 3 ani.

„În desemnarea propunerii, ministrul Justiției a avut în vedere rezultatele obținute de doamna procuror în cadrul DIICOT, din care face parte încă de la înființare, precum și experiența profesională și îndeplinirea criteriilor de integritate”, se arată într-un comunicat transmis de minister.

Potrivit procedurii, Ioana Albani va susţine un interviu în faţa Secţiei pentru procurori a CSM iar avizul Consiliului va fi trimis ulterior preşedintelui României, care decide dacă Ioana Albani va fi numită în funcţie.

În 19 mai, procurorul general, Augustin Lazăr, o delegase pe Ioana Albani în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT pentru o perioadă de 6 luni.

Ioana Albani este procuror din anul 2000.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul DIICOT, aceasta a absolvit în 2008 Colegiul Superior de Securitate Națională – Academia Națională de Informații a SRI, detaliu care s târnit deja controverse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.