Cinematograful pe sub piele

Începând de azi, Festivalul internațional de film independent Bucharest Film Awards 2017 aduce cinefililor o selecție de mai bine de 80 de producții adunate din 40 de țări. Până pe 14 octombrie, organizatorii manifestării promit că inovația, industria și artele conexe sunt componentele celei de-a doua ediții a festivalului. BFAi provoacă astfel spectatorii să exploreze și să experimenteze forme cinematografice noi.

Programul celor trei zile de festival include 48 de scurtmetraje, 9 lungmetraje, 10 web-shorts, 11 videoclipuri și 10 trailere proiectate în competiția oficială, găzduită în Capitală, la Unteatru, The Institute, Centru și Copper’s Pub. Un spațiu dedicat inovației și interactivității, amplasat la Centru pe toată durata festivalului, în pasajul care pornește din Calea Victoriei, invită publicul să experimenteze realitatea virtuală la VR Corner Cinema și transformă spectatorii în actorii unui film faimos cu ajutorul instalației Chroma Wall și computer generated image. În colaborare cu The Institute, în cadrul proiectului Diploma 2017, Bucharest Film Awards prezintă, pe 13 octombrie, o selecție de film studențesc românesc și o proiecție de scurtmetraje dedicate dansului contemporan.

Invitați speciali ai Bucharest Film Awards sunt specialiști premiați la festivalurile internaționale din Londra, Chicago, Los Angeles, Toronto și Barcelona. În deschiderea festivalului va concerta, la Un teatru (azi, de la ora 21.00), Lana MacIver, artistă cu implicări ce trec de la actorie la regie de film, de la muzică la fashion.
Muzică de film (12 oct.), imagine (13 oct.) și storytelling (14 oct.) sunt cele trei întâlniri de tip master class pe care regizoarea Stefana Brancastle, compozitorul Simon Daniels și directorul de imagine Laurence Blyth le vor avea cu tinerii cineaști români. Cei trei profesioniști vor fi prezenți la proiecția specială a „The Mechanism of Suspended Time“, cel mai recent lungmetraj pe care l-au realizat împreună.

De asemenea, Robert Haufrecht, profesor de actorie la School of Visual Arts din New York, vine la București cu scurtmetrajele sale de debut „Subterranean Love I“ și „Subterranean Love – Ileana & Paul“, în a doua zi de festival, la Hub44. Două lungmetraje românești sunt incluse în programul festivalului. Pe 12 octombrie, la The Institute, „Cinema, mon amour“ va fi proiectat în prezența echipei documentarului. „Două Lozuri“ este prezentat în proiecție specială, astfel că va oferi ocazia participării și pentru spectatori cu deficiențe de vedere, pe 13 octombrie, la Hub44, de la ora 17.00. Toate evenimentele din cadrul festivalului Bucharest Film Awards sunt cu acces liber pentru public.

Despre Andrei Radulescu Articolele 151
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*