Cioloș îşi face ONG ca să ajute partidele de opoziţie

Fostul premier Dacian Cioloș s-a întâlnit joi, la Palatul Parlamentului, cu parlamentari ai grupului USR.

Discuțiile au avut loc cu ușile închise și au vizat, printre altele, crearea unui ONG, care să nu fie un partid politic, ”pentru a nu diviza și mai mult dreapta pe scena politică”.

ONG-ul ar urma să pună la dispoziție materiale și specialiști care pot ajuta la ”munca de opoziție” și care, alături de foști miniștri, să aplice o serie de proiecte.

Update: După întâlnire, fostul premier Dacian Cioloş a spus că va pune bazele „unei asociaţii active”, „o structura asociativă, pornind de la platforma România 100, care să activeze public şi să promozveze valorile de acolo”.
Cioloş a mai declarat că se află în căutarea celei mai bune modalităţi de „a fi eficient în viaţă publică”.

Asociaţia pe care o va înfiinţa, a mai susţinut Cioloş, nu este gândită pentru a fi transformată în partid politic.

Fostul premier a mai spus că va avea discuţii cu PNL şi USR, formaţiunile care l-au susţinut în campania electorală: „Dacă o să consider că e potrivită înscrierea într-un partid, iau în calcul.”

Dacian Cioloş a precizat că a luat această decizie după ce a discutat o parte dintre foştii săi colaboratori din Guvern, iar prin nouă asociaţie ei intenţionează să dezvolte „anumite domenii pe care am lansat idei, proiecte”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.