Cîțu dă un nou termen cu privire la pensiile speciale

Florin Cîţu a declarat că reforma pensiilor include toate pensiile, care vor trebui să treacă pe sistemul de constributivitate.

El a spus că o nouă lege a pensiilor trebuie să intre în vigoare în 2023.

Acolo, eu cred că se va rezolva şi problema acelor disfuncţionalităţi ale pensiilor speciale. Până anul viitor trebuie să avem, în trimestrul unu din 2023, legea pensiilor în vigoare şi trimestrul doi din 2023, legea salarizării. Deci este mult de muncă la Ministerul Muncii în perioada următoare”, a spus Florin Cîţu.

Cîţu a fost întrebat şi despre propunerea lui Marcel Ciolacu ca Pilonul 2 de pensii să fie scos din plafonul de 9,4% negociat în PNRR.

”Dar nu cred că este, Pilonul 2 de pensii este o cheltuială de la buget care merge în altă parte, nu cred că este inclus în PNRR”, a spus Cîţu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

14 Comentarii

 1. Cine este Citu? Acest zero cu ochii umezi și cu nume de pușcăriaș! Cu ce a greșit poporul român să fie condus de un repetent? Nu că s-ar face carte prin Romania. Realizați in ce rahat turcesc cu apa rece până la gât este poporul român dacă este condus de asemenea specimene! (editat) Mai numiți la vârf și șefi de promoții! Cine l-a numit la butoane pe acest (editat) „liberal”? Se răsucesc în mormânt valorile românești! Străinii manca-le-ar inima câinii!

 2. sa va vad judecati pe toti. pentru tot raul facut Romaniei si romanilor.

 3. Dormiti linistiti, pensiile speciale si nesimtite nu vor fi clintite nici cu un micron.
  -De aceste pensii beneficiaza crema mafiei din Romania: parlamentari, servicii, stabarimea din institutiile statului, magistrati.
  -In ipoteza SF ca se va incerca schimbarea legii, se va contesta la CCR, ICCJ si la alt foruri cu sobolani direct interesati sa primeasca in continuare pensiile nesimtite. Verdictul final va fi ca ,,Nu se pot taia”.
  Asadar: Sleep Well!

 4. Hai ca LA ANUL SI LA MULTI ANI se recalculeaza pensiile speciale!
  Abureli pentru consumatorul de promisiuni mioritice.
  Fericiti cei saraci cu duhul, a voastra va fi imparatia cerurilor.
  Si pensia bazata pe contributivitate.
  Asteptam marirea pensiilor speciale si la anul
  Cu mai mult de 20%, pentru că e inflatia mare si Tov Putin agitat.

 5. Bineinteles ca nu ma refer la Catzu, ma refeream la unu care a dus Romania in Faliment. Europa si-a facut provizii de carbune, in timp ce Catzu a inchis minele. Sa fie interesul jaddanilor sa vanda ei carbune scump.
  Intrebam si eu. Dar daca e premeditare Catzu poate fi acuzat de punerea Romaniei in INSECURITATE IN PRAGUL UNUI RAZBOI POSIBIL. Poate ca Ciuca ar trebui sa-l aresteze.

 6. Sint Magistrat – Bulibasa de Satra Nomada – beneficiar de Pensie Speciala in Cuantum de numai 10.000 Euroi/Luna.
  Am Muncit la Ciordit de la virsta de 5inci Anisori si m-am Pensionat Tirziu, ca Fraierii, la 28 de Ani.
  Sper ca Vasilica va face Dreptate si Oropsitilor ca Mine care am avut un Rol Determinant in Magistratura prin Crearea de Locuri de Munca foarte Bine Platie pentru Procurori, Avocati si Judecatori.
  INTREBARI ?!?

 7. Pensiile speciale nu sunt discutate de cititori la Cotidianul.
  Majoritatea comentatorilor se rasfata, luand de la gura saracilor, desigur prin pensiile speciale de care beneficiaza.
  Sant cu musca pe caciula, de aceea sunt patrihoti si pupatori de moaste.
  Orientarea rasariteana, filosovietica le iese prin toti porii.
  Desigur declama patriotismul care-i anima.
  Tarisoara e oropsita de vestul lumii si nu de faptul ca ei sunt niste profitori ordinari, care ar fi muritori de foame in lumea reala.

 8. Pensiile speciale se vor desfinta cu siguranta. Dar cum?. Asa cum suntem obisnuiti: cu praf in ochi!. Adica?. Din totalul beneficiarilor de pensii speciale vor fi exceptati militarii de toate culorile si oamenii din justitie – tot de toate culorile!. Mai raman, per total, vreo 4-5000 de persoane, gen aviatori, diplomati sau alte alea. In ceea ce priveste economia la buget aceasta se va ridica la astronomica suma de 2% din fondurile alocate pensiilor speciale – avand in vedere ca si acestia din urma – adica aviatorii sau diplomatii – au platit vreo 50% contributie din pensia pe care o primesc!. Asa ca asteptam cu nerabdare aceasta fasaiala guvernamentala, ridicola si neconstructiva. Nu vi se pare mai normala o impozitare progresiva prin care marile salarii si pensii – chiar nesimtite unele – sa fie reduse la jumatate??. Parca seful incompetent de la ANRE are peste 10.000 euro pe luna?!. N-ar putea dormi , pe mai departe, cu doar 5.000 euro lunar?. Chiar ca sunt caraghios!. Sigur n-ar putea. Omul, si altii ca el, s-a obisnuit cu pomana grasa a partidului si a panaramelor politice!

 9. CÂȚU e mult de munca ?
  Pasul 1. Abrogati in parlament toate legile si actele normative care au făcut posibil acest furt – pensiile speciale- din banul public.
  Pasul 2.Abrogati in parlament legile și actele normative care permit magistraților, polițiștilor , etc pensionarea la vârste de 45-50 de ani. Puneti in lege ca si acești favorizati să fie pensionari la 65 de ani sau dati-le un bonus, la 62 de ani. Așa e și în Occident.
  Pasul 3.pensiile de serviciu, trebuie reglementat cuantumul lor si înlăturate aberațiile prezente.
  De exemplu ; pensia de contributivitate + 15% din acessta.
  Hai CÂȚU ca se poate dacă se vrea.
  Trebuie STOPAT JAFUL PRODUS DE ACESTE PENSII ABERANTE.
  RAPORTAȚI PENSIILE SI SALARIILE LA PIB-UL PE CAP DE LOCUITOR.
  PIB-UL PE CAP DE LOCUITOR IN ROMANIA E APROX. DE 4 ORI MAI MIC DECAT IN GERMANIA SAU OLANDA. Așa că salariile si pensiile trebuie corelate cu PIB-ul pe cap de locuitor.
  Modificarea CONSTITUTIEI E DE DURATĂ.
  ACTIONATI acum, rapid dacă vreți să faceți dreptate.

 10. Ar trebui desfiintate si pensiile de veteran, ale celor care au luptat in teatre de operatiuni, cu exceptia celor decedati sau raniti, in aceste teatre de razboi ! Militari care s-au dus acolo pentru bani sau pentru a-si imbunatati CV-ul, primesc acum, 1000 de lei, in plus, la pensie ! Sunt militarii de la Marina care au stat la cheu in tari cu conflicte militare si acum primesc pensie suplimentara, de veteran ! Sunt foste cadre ale MAI, care au fost in tteatre de operatiununi si i-au invatat pe afgani si pe talibani sa traga cu arma sau cei care au fost in Kosovo si au asigurat masuri de ordine publica si acum, primesc pensie de veteran !

 11. Bugetul Romaniei este secat d 32 ani, de mega-afacerea cu „revolutionarii”, care escroci, au ajuns de la cateva sute in 89′, la 3 milioane in 2022, si nu se mai termina: amante, nasi, fini, frati, surori, amici de pahar, membri din partide, sunt cadorisiti cu certificatele de sters la koor (Vela PNL in 2020), de catre acest Stat in Stat – Secretariat pt. „rivolutionari”. Parlamentul trebuie si poate sa voteze abrogarea Legii cu escrocii astia de-si zic „rivolutionari”, platiti gras cu pensii/indemnizatii nemuncite. Legea cu escrocii, a fost clocita in 89′ de Iliescu/Roman, dupa modelul Legii bolsevice cu „ilegalistii”.

 12. Catu (infractorul american si „crema” invatamantului romanesc) abate atentia de la jaful comis si indatorarea tari cu pensiile speciale si pilonul II care nu intra in PNRR – cat de putin respect pentru ratiunea acestei natii. Dupa cat de multi pun botul, ne meritam cu tot ce ni se intampla. Tara a fost scoasa pe taraba – sub pretextul liberalizari economice (facilitati doar pentru „capitalisti” de pe malurile Dambovitei), populatia adusa la sapa de lemn (fiind buna doar de exploatat ca robii si sclavii pe plantatie in numele unui ipotetic si utopic nivel de trai viitor), iar beizadeau capatat (cu conturile in off shore) incaiera fleti pe ceaunul gol.

 13. Citule cine crezi tu ca se mai uita in gura ta ?.Un infractor a caror dosare stau pe masa unor procurori !,atacul la moneda nationala este o fapta incadrata ca si tradarea ,o crima cu premeditare ,tu si Isar trebuia sa fiti demult la munca silnica.
  ITELE MAFIEI POLITICE te tin inca intr-o pinza de paianjen !. Contributivitatea este pentru BOII DIN JUG !,CALAII NEAMULUI DE IERI SI DE AZI SUNT SPECIALII CARE PROFITA !,TOTUL NU-I DECAT UN SANTAJ RECIPROC INTRE LEPRELE DIN POLITICA SI PARAVANUL SAU SCUTUL TINUT IN MANA DE TAGMA CALAILOR.

 14. Te minte ca le rezolva in 2023!in 2023 o sa treaca indatorarea mai mult de 50 la suta din pib si se vor plafona pensiile si salariile!!!ghinion!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.