Cîţu, despre Ciolacu: „Vede dar nu înțelege”

Florin Cîțu a declarat că Marcel Ciolacu „vede dar nu înțelege”, deoarece a votat legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu o datorie publică de 40% din PIB, trei ani la rând, în 2017, 2018 și 2019. Ministrul de Finanțe a adăugat că liderul interimar al PSD nu știe ce a votat.

„Ciolacu vede dar nu înțelege: «…Am văzut și eu cu indicatorii cu care s-a venit tot prin asumare în Parlament, că deja datoria publică, mult hulita datorie publică, spunând întotdeauna că PSD-ul îi îndatorează pe copiii noștri, am văzut că PSD, în trei ani, a coborât datoria publică de la 38% la 35%, iar acum se vine cu o datorie publică asumată de cel puțin 40%, ea fiind limitată de către Uniunea Europeană..»”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă pe Facebook, citându-l pe Marcel Ciolacu.

Liberalul mai spune că, timp de trei ani, președintele Camerei Deputaților a votat legea plafoanelor bugetare cu o datorie publică de 40% din PIB.

„Ciolacu, președinte interimar al PSD, a VOTAT legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu datorie publică de 40% din PIB. Trei ani la rând – pentru 2017, 2018 si 2019! Și tot nu știe ce a votat. #CititulNuAOmoratPeNimeni P.S. Plafon înseamnă maxim nu cel «puțin»”, a conchis Cîțu.

Reacția vine în contextul în care Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă la Antena 3, că Guvernul Orban își asumă acum un deficit bugetar de cel puțin 40%, în condițiile în care în guvernarea PSD deficitul a fost redus de la 38% la 35%.

Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pe trei proiecte de lege, respectiv pentru modificarea legilor justiției, abrogarea OUG 51 și pentru adoptarea Legii plafoanelor necesară adoptării Legii bugetului de stat.

Recomanda
Author

16 Comentarii

  1. Decât să cotcodacesti peste gardul spoit cu minciuni mai bine da drumul la autostrazi și la irigatii. Dacă ești asa tare deschide spitale și pune agricultura pe roate,nu te mai balbai când privești la ciolacu, arată că ești capabil să faci ceva fără să reproșezi „greaua mostenire” ca suntem deja satui de bolboroselile voastre neghioabe si impotente de hoti la drumul mare.o mocirlă și un praf in ochi,asta e pnl de azi,cu pensiile speciale netaiate si promisiuni pe batz in kr.

  2. Citu si lili, atentie la mine , plafon de 40% inseamna ca atat ai voie sa atingi. Nu e obligatoriu. 5% din pib inseamna 10 miliarde de euro. Asta inseamna indatorare. Adica ma faceti pe mine cetatean sa platesc banii astia , pentru ca tu , ministrul de finante, nu ai alta solutie decat sa te imprumuti in plus fata de altii. Uita ca eu, nu sunt de acord sa faci asta. Poate cere psd un referendum pentru imprumutul asta nou , care desigur , ghici cum se numeste institutia fmi care il va acorda.

  3. Cei care nu aprecieaza zelul cu care s-a apucat de treaba ministrul de finante sunt foate rau intentionati! Pai omul plateste sute de milioane de euro de mos craciun catre privati care nu au avut vreodata patrimonii de valoare cat de cat apropiata de valoarea „daunelor” pe care se pretinde ca acestea le-au suferit, in timp ce a trecut deja la taieri de salarii, incepand, in ultimile zilue ale anului, culmea ironiei, cu angajatii anaf, carora li s-a anulat, noaptea ca hotii”, concursul anual de promovare aflat in curs de desfasurare, exact in preziua programata pentru proba scrisa, SI ASTA MU ESTE UN MOTIV DE A FI LAUDAT? Eu cred ca aceia care inca nu recunosc meritele acestui adevarat martir al luptei pentru o tara normala vor fi nevoiti sa o faca atunci cand zelul domniei sale va ajunge si prin cu.rtile lor.

  4. asa suntem noi astia din popor incapabili de o gandire „”superiara.” Desi vedem scris in presa ca in urma atacului speculativ banca la care lucrai a avut un profit de zeci sau sute de miliana, n-am retinut, fiind mai slab cu mintea. In acest context n-am inteles cum o persoana implicata intr-un astfel de actiune este promovat/ales senator/numit ministru si o femeie tot in presa primeste 3 ani pt ca din mila a acceptat sa incaseze bilete doar de 60 de lei pe care i-a depus la caserie, iar ”organele” sub acoperire care au instigat/inventat drama la acest gest de mila n-au patit nimic, parca in alta epoca te trageau de limba ca apoi sa te toarne. Pt ca vine Craciunul cred ca ar trebui sa ma intreb daca exista in societatea romaneasca bunatate, mila si daca ele trebuie condamnate cu trei ani de inchisoare si nu cu un avertisment? Iar unii sa fie promovati alesi pt ca au facut multe, dar nimeni nu vede desi toti inteleg gravitatea faptelor, dar sunt iertati pt ca traim intr-o Europa cu mai multe viteze unde 60 de lei sunt mai periculosi decat fraude de milioane sau miliarde daca ne referim la o firma auto sau de echipamente.

  5. au de patrie, virtute nu vorbește liberalul, De ai crede că viața-i e curată ca cristalul? spune:

     Sa citim publicistica marelui patriot nationalist M.Eminescu, pentru care a si fost asasinat, si vom intelege ca asa cum tefelistii, sorosistii, corporatistii din ziua de azi au fost scoliti de „valorile” occidentului, asa si tinerii din vremea lui Eminescu au impus formele fara fond invatand tradarea si vanzarea de neam in lupanarele occidentului apostat,iudeomason, antihristic, antinational:

    „Elemente străine, îmbătrânite şi sterpe, s-au amestecat în poporul nostru şi joacă comedia patriotismului şi a naţionalismului. Neavând tradiţii, patrie hotărâtă ori naţionalitate hotărâtă, au pus, totuşi, mâna pe statul român”

    „caci acest tineret s-au fost dus într-o tara bolnava în privirea vietii sociale”

    „astfel vin patura dupa patura în tara noastra, cu ideile cele mai ciudate, scoase din cafenelele frantuzesti sau din scrierile lui Saint-Simon si alte altor scriitori ce nu erau în toate mintile”

    „Bãtrânii aveau gurã de lup si inimã de miel; au venit liberalii cu gura de miel, plinã de cuvinte amãgitoare, dar cu inima de lup”

    „Despreţuind Biserica noastră naţională şi înjosind-o, atei şi francmasoni cum sunt toţi, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta naţională…”

    „Am admis legiuiri străine?
    Ei bine nu le-am admis pentru român, cu trebuinţele căruia nu se potriveau.Am creat o atmosferă publică pentru plante exotice,de care planta autohtonă moare…”

    „Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului”

    “Am fost meniti sa ajungem zilele acestea de ticalosie, în care tara se înstraineaza pe zi ce merge în gândire si-n avutul ei…”

    „Astfel cu articolul 44 al Tractatului de la Berlin, care nu era numai o cestiune de încetăţenire, ci era de-a dreptul declararea României în teritoriu neutru, colonizabil cu toate seminţiile”

     

  6. Daca Ciolacu vede, dar nu intelege, acest cîțu nici nu vede, darămite să mai și înțeleagă! Probabil, se bucură și el când vede că nu e singur. Rectific,… când i se spune că nu e singur, că de văzut nu vede.

  7. Ei,hai catosule,intai la dezintoxicare s’apoi la educare!Acum e ji…ng…belluri da’sa vezi,apres-dupa,ce bairam,baga ptr.iubitori de clannis,ptr.ca nu inteleg cum oameni ce au muncit cinstit l-au stampilizat la fel cum el a facut-o cu imobilllleee ghinionice,are un blestem de care ma tin,cum a zis profillerul”ori mori tu,ori eu”si pe bune,atata incarcatura nociva,negativa,se lasa cu care pe care….si eu nu mor!

  8. Scuze, mesajul pe care l-am postat la Ora 11:48 era pentru @cib!!!

    Cotidianul, va rog sa dati rectificarea mea!

  9. @lili: Tu cum intelegi pe 2019 si pe 2018,(nu am pierdut timpul sa caut si Legea plafoanelor pe 2017!):

    1. OUG nr. 14/2019 care a stabilit Plafonul de indatorare la 40% din PIB pe Anul 2019, uite:
    „Ordonanța de urgență nr. 14/2019 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.
    Art. 3. – (1) Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene, pentru sfârșitul anului 2019, este de 40% din Produsul Intern Brut.”
    https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_14_2019.pdf

    https://www.gov.ro/ro/guvernul/procesul-legislativ/note-de-fundamentare/nota-de-fundamentare-oug-nr-14-12-03-2019&page=83

    2. Legea nr. 269/2017 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2018 votata in Parlament:
    „Legea nr. 269/2017 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2018.
    Art. 3. – (1) Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene pentru sfârșitul anului 2018, este de 40,0% din Produsul Intern Brut.
    https://lege5.ro/Gratuit/gi3dinrzgiya/legea-nr-269-2017-pentru-aprobarea-plafoanelor-unor-indicatori-specificati-in-cadrul-fiscal-bugetar-pe-anul-2018

    Deschide Link-ul cu LEGILE votate in Parlament si vezi ca in Legile pentru 2019 si 2018 e mentionat: „Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene, ESTE de 40% din Produsul Intern Brut.”
    Chiar ma intreb serios daca INTELEGETI ce Cititi!!!

  10. acesti nenorociti autointitulati liberali nu indeplinesc decat ordine de a maximiza profiturila bancilor si ale multinationalelor.principala parghie e justitia controlata,de aceea vor desfiintarea sectiei speciale

  11. @ha,ha,ha: Te-ai DOCUMENTAT cand ai scris ca „habarnistul Catu” minte?!!

    Uite ca NU minte, vezi postarea mea de la Ora 10:07, in plus iti dau inca o data: Pe Site-ul GUVERNULUI Romaniei(care a fost VOTAT in Parlamentul Romaniei si cu care se lauda Dragnea zi de zi, desi Cifrele sunt SF!!) e postat Programul de convergenta 2017-2020 care prevede CLAR la Pagina 21:
    „Totuși, pe întregul orizont de planificare(adica 2017-2020!), Datoria Publică se va menține la un nivel SUSTENABIL de sub 40% din PIB”
    https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2017-european-semester-convergence-programme-romania-ro_0.pdf

    Deci: PSD si-a ASUMAT o Datorie publica de 40% din PIB pe cei 4 ANI, care e SUSTENABILA, zice Programul de convergenta 2017-2020, de pe Site-ul Guvernului Romaniei!
    Acum, Ciolacu zice ca NU e sustenabila, sau de ce MINTE cu 35% sau 38% din PIB?!
    „Sustenabil” va spune ceva, dvs intelegeti ce inseamna?
    Eu nu inteleg cum nu va e jena sa postati asa ceva fara sa va informati!

  12. Corect, Ciolacu asta care a VOTAT in Parlament Plafon de indatorare de 40% pentru anii 2017, 2018, 2019 MINTE ca orice PSDist!
    1. Uite OUG nr. 14/2019 care a stabilit Plafonul de indatorare la 40% din PIB pe Anul 2019, uite:
    „Ordonanța de urgență nr. 14/2019 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.
    Art. 3. – (1) Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene, pentru sfârșitul anului 2019, este de 40% din Produsul Intern Brut.”
    https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_14_2019.pdf

    https://www.gov.ro/ro/guvernul/procesul-legislativ/note-de-fundamentare/nota-de-fundamentare-oug-nr-14-12-03-2019&page=83

    2. La fel Legea nr. 269/2017 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2018 votata in Parlament:
    „Legea nr. 269/2017 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2018.
    Art. 3. – (1) Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene pentru sfârșitul anului 2018, este de 40,0% din Produsul Intern Brut.
    https://lege5.ro/Gratuit/gi3dinrzgiya/legea-nr-269-2017-pentru-aprobarea-plafoanelor-unor-indicatori-specificati-in-cadrul-fiscal-bugetar-pe-anul-2018

    3. La fel pe Anul 2017: Programul de guvernare PSD_ALDE prevede la Pagina 21:
    „Totuși, pe întregul orizont de planificare(adica 2017-2020!), Datoria Publică se va menține la un nivel SUSTENABIL de sub 40% din PIB”
    https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2017-european-semester-convergence-programme-romania-ro_0.pdf

    Cititi minciunile si prognozele SF ale PSD din Programul de convergenta 2017-2020 ADOPTAT de Parlamentul Romaniei si va cruciti!
    Ciolacule, esti un mincinos ca orice PSDist analfabet, sictir javra ordinara!

  13. Sa te prapadesti de ras cand habarnistul de Catu, un aierean, spune „Ciolacu vede dar nu înțelege”! Rade ciobul de oala sparta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.