Colaborare între Academia Română și Ministerul Culturii 

Protocolul de colaborare între Academia Română și Ministerul Culturii și Identității Naționale va fi semnat vineri, la Clubul Academicienilor (Calea Victoriei 125) din București.

Documentul va fi semnat de acad. Cristian Hera, Președintele Academiei Române, și George Ivașcu, Ministrul Culturii și Identității Naționale. Scopul protocolului îl reprezintă înființarea Senatului Culturii, organism cu rol consultativ, prin intermediul căruia Ministerul Culturii și Identității Naționale va beneficia de consiliere de specialitate din partea Academiei Române în configurarea politicilor publice din domeniul culturii.

Senatul Culturii își propune să elaboreze Strategia Națională în domeniul Culturii pe termen lung, să colaboreze pentru asigurarea unui înalt nivel valoric și organizatoric al manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri și participării României la Primul Război Mondial. În acest context vor fi constituite grupuri de lucru de specialitate, în diverse domenii culturale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. @R.C. : Nu poti sa le atragi atentia inconstientilor politici, alora care infiinteaza si desfiinteaza ministere, ca „identitatea nationala” a românilor tine de intox? ca România e suma a trei provincii abia la 1918 unite si ca-n provinciile respective populatia traia-n devalmasia marilor puteri euro-asiatice? ca, de pilda, în Muntenia sunt sau erau si turci, si greci, si francezi care-au construit Bucurestiul (vezi pasajele, ale caror arhitecti au fost francezi + Calea Victoriei = Champs Elysées + infrastructurile provinciei, cai ferate si drumuri), si evrei, si armeni, si … si … în Dobrogea, lipoveni, tatari … în Moldova, ucrainieni si rusi + nemti/austrieci (nordul Moldovei, Vatra Dornei, oras nemtesc/ austriac…, la fel Bailor Herculane, din sud, unde, si-acolo, lumea de toate felurile traia si bine, si pasnic, vezi insula Ada Kaleh, Severinul, etc), si-n Transilvania, unguri si nemti/ austrieci (ultimii au si construit-o, data fiind lunga ei sederea sub Habsburgi)? ca fara intereferentele astea România n-ar exista? si ca „identitatea”-i, de fapt, „diversitate”, „multiplicitate” culturala? ca-n asta a constat unicitatea tarii (pâna s-o fi distrus-o Isareascu, vezi yo-youl cu leul, si Nastase Adrian, cu „restituirile” unui patrimoniu inestimabil)?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.