Combinații financiare Negoiță – Firea

După ce Gabriela Firea i-a dat acceptul primarului Robert Negoiţă să înfiinţeze mai multe societăţi comerciale, acum preia la Municipalitate 24 de străzi din sectorul 3 pentru repararea sistemului rutier. Asta după ce, în mandatul fostului edil Sorin Oprescu, Curtea de Conturi i-a imputat lui Negoiţă suma de 10.000 de euro pentru lucrări ilegale pe arterele Primăriei Capitalei.

În plus, Primăria Sectorului 3 a achiziţionat, la începutul acestei luni, 30 de abonamente cu iPhone 7 inclus pentru Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în valoare de 2.225 de euro pe lună.

În urmă cu trei luni, edilul sectorului 3, Robert Negoiţă, i-a solicitat primarului general, Gabriela Firea, care este şi naşa de botez a fiului său, să preia în administrare 24 de străzi pentru reparaţiile sistemului rutier. Motivul invocat de Robert Negoiţă este amplasarea acestor străzi în zone protejate, reabilitarea acestora având nevoie de aprobări speciale, cum ar fi certificate de urbanism şi autorizaţii de construire.

Deoarece documentele sunt emise de Municipalitate şi „durează mult”, iar Negoiţă le vrea reparate repede şi degeaba, a vrut să scape de stres şi le oferă Primăriei Capitalei. Cele 24 de străzi, spune edilului sectorului 3, nu au mai fost reparate din perioada 2005-2007.

În solicitare nu se spune o vorbă despre plata lucrărilor, dar nici în proiectul de hotărâre emis de Gabriela Firea nu se spune nimic despre recuperarea banilor, arterele cu pricina urmând să fie intre în portofoliul Administraţiei Străzilor. Proiectul va fi votat la următoarea şedinţă de Consiliu General. Este vorba despre străzile: Slt. Alexandru Moga, Cerceluş Cluceru, Uricani, Biserica Răsvan, Culmea Veche, Parfumului, Hârşova, Labirint, Medeleni, Radu Calomfirescu, Romulus, Vasile Lucaciu, Constantin F. Robescu, Maria Clucereasa, Cogâlnic, Radu Ceauş, Ion Filibiliu, Fetiţelor, Ivo Andric, Levănţica, Prof. Mitriţă Constantinescu, Remus, Şelimbăr şi Zborului.

Bugete uriaşe pentru firmele administraţiei locale

Primăria Sectorului 3 a primit deja acordul „de principiu“ al Consiliului General pentru înfiinţarea a două firme. Una va fi pentru întreţinerea drumurilor, iar alta pentru prestarea serviciilor de salubrizare. Primăria Sectorului 3 a mai înfiinţat în luna martie încă două societăţi, una de pază (OPS3 – Ordine şi Protecţie S3 SRL) şi alta pentru construirea de locuinţe (Algorithm Rezidential SRL).

Administratorii vor avea salarii de 8.000 de lei pe lună, iar pentru membrii consiliului de administraţie cheltuielile estimate pentru 2017 sunt de 300.000 de lei pentru fiecare societate. Cele două societăţi deja înfiinţate vor avea circa 200 de angajaţi fiecare.

Societatea Algorithm Rezidenţial SRL are doi acţionari: Consiliul Local Sector 3 şi Administrare Active Sector 3. Administratorul societăţii va avea un salariu de 8.000 lei/lună după ce consilierii vor vota proiectul de hotărâre care se va adopta la următoarea şedinţă de Consiliu Local Sector 3. Capitalul social al companiei este de 10.000.000 de lei, iar Consiliul de Administraţie este compus din şapte membri, conduşi de un preşedinte ales. Pentru 2017, societatea are un buget propus de 39 de milioane de lei, iar veniturile estimate sunt de circa 38 de milioane de lei şi ar urma să vină de la lucrările de punere în siguranţă a halei Laminor. Primăria Sectorului 3 a primit deja avizele de la Ministerul Culturii.

Cheltuielile salariale sunt defalcate astfel: pentru salarii – 4,3 milioane de lei, cheltuieli aferente consiliului de administraţie – 300.000 de lei, cheltuieli cu asigurarea şi protecţia socială – un milion de lei. Societatea are un administrator provizoriu – Alexandru Dan Coşocariu.

1. Compania OPS3 – Ordine şi Protecţie S3 SRL are aceiaşi acţionari: Consiliul Local şi Administrare Active Sector 3. Administratorul companiei ar putea avea un salariu de 8.000 de lei/lună şi va avea în subordine circa 200 de angajaţi. Capitalul social este de 500.000 de lei, iar Consiliul de Administraţie este compus din şapte membri, conduşi de un preşedinte ales. Compania este administrată provizoriu de Alexandru–Răzvan Bunescu. Pe 2017, compania are un buget propus de circa nouă milioane de lei. Cheltuielile salariale sunt estimate la 5,4 milioane lei astfel: salarii – 4,1 milioane de lei, cheltuieli aferente Consiliului de Administraţie – 300.000 lei, cheltuieli cu asigurarea şi protecţia socială – un milion de lei.

30 de abonamente cu iPhone 7

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 a achiziţionat, la începutul lunii mai, 30 de abonamente cu iPhone 7 inclus, conform informaţiilor publicate pe site-ul de achiziţii publice. Potrivit informaţiilor, instituţia a achiziţionat servicii de telefonie mobilă în valoare de 10.116 lei/lună (circa 2.225 euro), astfel: 30 x abonamente TOP Apeluri şi SMS-uri în flota proprie: nelimitat Apeluri şi SMS-uri naţionale: nelimitat MB naţionali: 4 GB; 30 terminale iPhone 7 32GB space grey 4G+ – preţ unitar 45 de euro; 70 x abonamente MEDIU Apeluri şi SMS-uri în flota proprie: nelimitat Apeluri şi SMS-uri în reţea: nelimitat Apeluri şi SMS-uri naţionale: 400 MB naţionali: 2GB; 45 Vodafone Smart First 7 – preţ unitar 7,5 euro; 700 x abonamente MINI Apeluri şi SMS-uri în flota proprie: nelimitat Apeluri şi SMS-uri în reţea: 150 Apeluri şi SMS-uri naţionale: 130 – preţ unitar 0,5 euro.

De menţionat este că personalul DASPC nu lucrează în weekend, când se înregistrează cele mai multe probleme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.