Comunismul ne dă târcoale de fățarnici ce suntem! – SF Politic

Stai să vezi ce le zic eu la crâșmă. Una, alta. Politică la greu. Stânga nu există pentru că bipolaritatea nu există. N-ar exista nici Dreapta dar dacă fiinţa se poate explicita prin propriul ei travaliu, prin propria ei valorizare liberă şi asumată, atunci Dreapta trebuie să existe nu pentru că ar fi o vrere a cuiva, nu pentru că o Voinţă ar vrea să voiască existenţa dreptei ci pentru că Dreapta este esenţa procesualităţii, fie a fiinţei, fie a Naturii.

Căci nu e egalizare, nu o echilibrare, nu o egalitate produce vălurirea tuturor în Universul Vălurit ci tocmai libertatea şi asumarea. În definitiv, rostogolindu-se dintr-un iluzoriu echilibru, dintr-o fantomatica stare de egalitate cu alte pietre, o piatră anume, observată ca fiind o anume piatră, se rostogoleşte procesual, lipsind peisajul de iluzoriul echilibru, într-o libertate stranie a văluririi fără de oprire.

Socialismul ar fi dar nefiind Stânga, la Fundament, Socialismul este numai o ipostază a Utopiei, o Mască a unui Nefiind. Instrumentarea Socialismului e un fel de înregimentare în Plictis, în Habotnicie, în Declamaţie sau în Orbire vremelnică. Pus în mare pericol, Statul devine ireal în Socialism iar Socialismul, în perversitatea lui, potriveşte un trend de viitorime, straniu, de neconceput, numindu-l ţanţoş, Comunism. Păi să vezi, mare tărășenie comunistă!

Mama Mare a primit o ilustrată de la senatorul PSD, Popovici, pare-mi-se. A primit ilustrata tocmai din Tenerife. Da, da, pe adresa ei, dar nu pe numele ei. Careva din Tenerife a încurcat borcanele rău de tot. Mama Mare n-a văzut bine adresa, că nu vede prea bine. Le-a chemat pe vecinele ei, ce s-au minunat cu toatele! Acum, ce să zic, e un caz banal. Numai că Bibi, tipul ăla lunatec, de cum a văzut ilustrata, a început să țipe ca un apucat. De bucurie.

A zis că e de fapt un mesaj cifrat către mahării din PSD. Cică nu era Popovici și nici măcar Popoviciu, ci chiar Bivolaru. Bivolaru? Dar ce treabă avea Mama Mare cu Bivolaru? Mama Mare e o femeie cuminte, la locul ei. Are umbreluță galbenă, se plimbă la șosea cu cabrioleta lui Pache, dă în cărți, joacă tabinet cu madam Sofica, stă la taclale cu bonjuriștii din cartier și ascultă Zavaidoc la patefon. Patefonul l-a primit în dar de la un călător temporal care l-a adus tocmai din 1944, de la Dresda. Păi da, omul a fost acolo când americanii au ras Dresda. Nu, Popovici nu e din Dresda, de unde ați mai scos-o și pe asta?

Popovici e senator PSD și e băgat în tot felul de tevaturi cu un alt senator. Nu de la PSD! Ce credeați? Cu Pompiliu de la PNL. Ei doi au cumpărat, chipurile, Combinatul de Aluminiu din Giurgiu. Cum care combinat din Giurgiu? Cel mai mare. Cel mai mare din România. De unde au avut bani? Mă întrebați pe mine de unde au avut ei bani? Dar ce sunt eu, oameni buni? Moașă comunală la SRI?! Nu sunt. Ăștia doi au fost interpuși, înțelegeți sau nu înțelegeți? Și sindicatul n-a zis nimic?

Păi care sindicat să zică? Pe ăia de la sindicat i-au cumpărat cu tot cu pliante, cu steaguri, cu cotizație și carnet de membru. Cum cine? Marțienii, oameni buni. Cum de unde știu? Păi știu, de ce să nu știu. I-am zis și lui Salvador Dali, că a trecut aseară pe la noi. Păi el cu Mama Mare s-au giugiulit cândva la Paris. Alte vremuri, oameni buni, alte vremuri. Dar ce credeați? Că noi, alde Ionescu, suntem așa niște neica nimeni?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. este totalitarism. dictatura. suntem precum caii cu ochelari. Nu exista nici stanga si nici dreapta. doar inainte si inapoi. inainte se numeste „progres”, in fapt o manipulare a unor tatuci care vor sa schimbe viata, gandirea si sa ne ia istoria. cand nu ai istorie, nu stii cine esti, prin urmare accepti toate manipularile plimbate in media vanduta non-stop. in fapt este totalitarism. nu poti decat sa mergi inainta sau inapoi. sau poti sa NU accepti si sa iti mentii pozitia STAND…exact cum trebuie sa faci cand esti atacat: sa rezisti pentru LIBERTATE.

  2. O mare parte din romani am avut ocazia sa traiasca in perioada comunista ,dar si acum in perioada capitalista. Pe timpul comunistilor aveam o viata mai linistita din toate punctele de vedere,acum traim intr-un stres si zapaceala ,griji si foarte multe probleme ,incit am ajuns sa nu mai stim ce sa facem.Ar fi foarte multe de comentat in legatura cu ce aveam atunci si eram cu totii nemultumiti si ce avem acum si am ajuns sa fim cu totii zapaciti si ingrijorati, de cum va arata ziua de maine.

  3. nu stiu cum ai fost dumneata Paulian Ionescu „linistit” pe vremea lui ceausescu. noi, cei care am fost in strada, fara a fi „revolutionari” ne simteam HAITUITI de militie si securitate. de angajari cu forta in sistem: noi ne facem ca va platim, voi va prefaceti ca munciti. NIMENI NU MUNCEA PENTRU CA NU AVEAI CE: CA SI CHINA UN MONSTRU PE PICIOARE DE LUT. NU POTI VINDE DACA PRODUSUL NU ESTE CERUT PE PIATA INTERNATIONALA. SI DA, SE VINDEAU GRANELE, SE VINDEAU RESURSELE NATURALE, IN TIMP CE NOI ERAM „REZISTENI” LA FRIG, INFOMETARE SI NEAJUNSURI. In numele „binelui comun”. in fapt securitatea i-a lasat in dementa lor sa achite datoria, ca sa poata vinde ei O TARA FARA DATORII! ASTA S-A INTAMPLAT.securitatea ii controla pe ceausesti, atat de needucati si prosti, insa olteni lacomi cu simtul avutiei care nu era a lor. ce se intampla DUPA LOVITURA DE STAT DIN 1989, ASTA NU ESTE CAPITALISM!ESTE ANARHIA VANZARII TARII DE UN GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT SI DEPOPULAREA SPRE „DONATIE CURATA DE OAMENI”! capitalismul adevarat este SA MUNCESTI PENTRU TINE PENTRU A TRAI IN LIBERTATE. PENTRU CA PRIN MUNCA TA, DACA PROSPERI SI PRODUSELE SE CER SA POTI ANGAJA OAMENI. CAPITALISMUL INSEAMNA SA INVETI SA FACI CEVA, CE ITI PLACE PENTRU A MUNCI FERICIT. Nu mai imbroboditi voi mintile slabe. Noi suntem cei care stim cine suntem si stim si ce s-a intamplat atunci. SI VEDEM CE SE INTAMPLA DE 32 DE ANI: JAF, FURT, COMIS DE ACEIASI COMUNISTOIZI MILITIENI CARE VOR SA-L INVIE ACUM PE CEL PE CARE L-AU IMPUSCAT: NOUA DICTATIURA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.