Concediu de nevoie pentru dascăli

Tot personalul din învăţământul preuniversitar este în concediu de odihnă până în data de 21 aprilie. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Varcari, care a precizat că excepţie fac directorii, contabilii şi secretarele, care merg la serviciu.

„În această perioadă, de pe 4 până pe 21 aprilie, întreg personalul din preuniversitar a fost programat în concediu de odihnă cu câteva excepţii, directorii, contabilii şi secretarele, care pentru anumită perioadă trebuie să întocmească şi să semneze documentele de plată”, a spus secretarul de stat.

Salariile nu vor fi diminuate în această perioadă, a mai anunţat Luminiţa Varcari.

„Doresc să asigur întreg personalul din învăţământul preuniversitar că drepturile salariale nu vor fi diminuate, deci nici nu e vorba de şomaj tehnic sau şomaj”, a spus aceasta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. In Romania anual este vacanta scolara de Paste. De ce numiti cele doua saptamani de vacanta concediu de NEVOIE?

  2. Cat de frica va poate fi de alegeri? Parca ati zis ca economia e in colaps. Au devenit dascalii o forta ultra de actiune rapida?

  3. Oricum copiiI nu invataU nimic si inainte de covid, dar acuM nici atat! Bine ca avem grija de cadrele didactice care dorm la greu acasa si primesc salariu intreg! Huuo liberali!

  4. S-a terminat cu VACANTELE platite de prosti !!! Daca , noi cei carora li s-a susprndat CONTRACTUL de Munca , suntem nevoiti sa traim REGESTE , de ce ONORABILILOR DASCALI sa li se plateasca HUZUREALA ??? Iar stimabilii elevi , sa marga la scoala pe toata durata verii , mai putin vreo 2 saptamani de vacanta din 1 septembrie pana in 14 septembrie !!! Apoi sa inceapa noul an scolar !!! Iar pentru cei cu examene de absolvire acestea sa se tina SIMULTAN in 3-4 zile !!! Ca oricum anul universitar incepe pe 1 octombrie , iar in primele zile de an scolar nu se face NIMIC !!! Decat se impart catedrele si se face ORARUL !!! Care , bineinteles este COMANDAT de cei cu mutre si vechime !!!!

  5. Camarade legionar,se vede că nu ești șef de cuib.
    Vacanța este un drept al elevului,nu al profesorului .N am înțeles de ce un părinte care i ,,plătește” vacanța copilului este un prost.
    Profesorul are concediu,62 de zile/ an.Zilele de concediu se suprapun cu vacanțele elevilor.Acum însă este o situație de ,,forță majoră”.Elevii și profesorii stau acasă.În cel mai rău caz profesorii ar trebui să intre în șomaj tehnic primind 75% din salarii.Dar,atunci nimeni n ar putea cere prelungirea cursurilor cu perioada cât au fost în șomaj tehnic( adică pe perioada vacanței de vară).Cred că pricepi.
    Și eu cred că profesorii ar trebui să petreacă mai multe ore la catedră.Dar de aici până la a spune că ,,huzuresc” e un drum luuung.
    La noi anul școlar are 34/35 de săptămâni,în timp ce în Germania are 40 de săptămâni.Tot acolo elevii ,,stau ” la ,,real schule” ( gimnaziu) 7-8 ore / zi la școală.La noi stau în medie ,5 ore / zi la școală și( la ,,strigătul societății civile”) tocmai s a votat în Parlament reducerea timpului petrecul de elevii de gimnaziu la maxim 25 de ore/ săptămână.
    În plus patronatele din turism sunt direct interesate de ,,lungimea” și frecvența vacanțelor școlare.
    În Germania,Franța,Spania,Elveția…salariile profesorilor sunt echivalente cu ale ofițerilor de poliție .De ce???
    La noi,cu ale subofițerilor/ agenților.
    La așa societate,așa sistem de învățământ.
    Nu erau tocmai proști cei ce spuneau,,minte sănătoasă în corp sănătos”( adică azi ,școală și sistem sanitar).Doar când se prăbușesc îți dai seama că ai nevoie de ele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.