Consultări la Cotroceni: PNL face figurație cu aceleași propuneri

PNL a decis să meargă la consultările de la Cotroceni cu ideea anticipatelor în cap, Ludovic Orban fiind  propunerea liberalilor pentru a fi nominalizat de președintele Klaus Iohannis, atât în prima, cât și la o eventuală a doua rundă de consultări.

„Propunerea de premier este în conformitate cu hotărârea Consiliului Naţional, în persoana preşedintelui partidului, subsemnatul, Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat preşedintelui decizia Partidului Naţional Liberal de a susţine întrunirea condiţiilor pentru declanşarea alegerilor anticipate”, a declarat Orban.

El a adăugat că i-a prezentat preşedintelui Iohannis şi o altă decizie luată în Consiliul Naţional al PNL, aceea ca parlamentarii partidului să participe la procedurile de învestire a două guverne, dar să nu voteze învestirea, pentru a permite dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor anticipate.

„Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi şi care sunt în continuare alături de noi, pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul demis s-a declarat „foarte mulţumit” de echipa guvernamentală şi a afirmat că, din punctul său de vedere, poate continua „în aceeaşi formulă” dacă va fi desemnat să formeze noul guvern.

„În ce mă privește sunt foarte mulțumit de echipa guvernamentală. Din punctul meu de vedere, putem continua în aceeași formulă. Luni vom avea o reuniune a Biroului Executiv în care vom lua decizia legată de componența Guvernului, de programul de guvernare, dar după ce vom aștepta decizia președintelui României”, a precizat liderul liberal.

După calculele liberalilor, votul pentru prima propunere de Cabinet ar trebui să fie organizat în jur de 24-25 februarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. Daca nu ma insel, parca Einstein spunea ca „adevarata imbecilitate e ca bagi intr-o ecuatie aceleasi date si sa te astepti sa obtii rezultate diferite” …

 2. De unde nu e nici Dumnezeu nu cere.
  Asta e cel mai bun din PNL, singurul pe care-l au si cu asta basta.
  De fapt cabinetul ne-a aratat ca restul de penelisti sunt inferiori lui Orban, din toate punctele de vedere, nu-s buni de premieri.
  PNL nu are cu ce si cine.
  E naspa pentru democratie, pentru simplul fapt ca alternativa la pesedisti practic nu exista.
  La PNL n-ai cu cine, n-au cadre n-au nik.

  De fapt la astia e ca si cum pe un Trabant ai pune o sigla de marca scumpa italiana sau britanica, din PNL a ramas doar numele.

  Si mai e o chestie, PNL era un partid facut de niste boieri din Arges, de pe la Pitesti.Cati argeseni sunt in PNL la varf ? Nici unul.Din PNL a ramas doar o sigla.Acest partid e doar un surogat lipsit de viitor real.

 3. Tot cu tunurile, „liberalii” astia … numai ca, daca la 1907 le-au utilizat ca sa inabuse in singe rascoala taranilor infometati, acum, in vremea noastra, le folosesc pentru imbogatire ! (ps : asteptam cu interes numirea facuta de Plavanis a lui Bratianu Cartof in functia de prim ministru ! Asa, ca sa avem si ceva nume cu sonoritate istorica ! …)

 4. Ce rost mai aveau asa zisele ”consultari” din moment ce esti multumit de un guvern dat jos de motiunea de cenzura ?Poate explica acel petru rares care ,zilnic,apare de acolo de unde traieste boereste pe banii Romanilor si care ,ori de cate ori apare,abereaza pur si simplu.

 5. Hei gaspadinul, ai ramas tot la „istoria lui Roler”, dar ai „avansat”, prin ani ’90 l-ai invinut pe Seniorul Coposu ca a tras in 1907; mai gaspadinul, „rascoala din 1907” a fost o regizare facuta de Orhana tarista[un kgb pe stil tarist} ca sa creieze destabilizare in Rimania si sa intervina muscali ca sa ne ocupe si sa devenim o gubernie a lu davai ceas! Panimaesh gaspadinu?! P.S. istoria asta se gaseste si pe „goagal” cum spune vanghelie, marele vostru „erudit”!

 6. Ca sa vii din nou cu acelasi premier si cu acelasi guvern dat jos ca necorespunzator, intrece orice limite ale logicii si bunului simtz.
  Cred ca Romania ar trebui sa anuleze actuala lege suprema si sa scoata: Constitutia ptr Nesimtzitzi.
  Vad ca de vreo 16 ani nesimtirea se poarrta f intens la Cotroceni……[Leo]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.