Contre în Parlament pe tema pensiilor speciale

Președintele Comisiei pentru Muncă Adrian Solomon a refuzat propunerea deputatului USR Cristian Seidler de a reintroduce pe ordinea de zi legea pentru eliminarea pensiilor speciale, pentru un raport suplimentar. „Supun la vot lucruri normale, nu glume de-ale USR-ului”, a replicat social-democratul.

„Am o propunere de modificare a ordinii de zi, în sensul repunerii raportului de adoptare la plx 292/2019 și de respingere a plx 166/2018. E vorba tocmai de punctul doi de pe oridinea de zi a plenului de la ora 14, să dăm un scurt raport suplimentar prin care să eliminăm unele probleme care au fost semnalate în spațiul public și care pun inclusiv probleme de constituționalitate”, a solicitat deputatul USR Gabriel Seidler, marți, în debutul ședinței comisie pentru Muncă de la Camera Deputaților.

Social-democratul Adiran Solomon s-a opus propunerii aduse de USR.

„E o glumă? Eu aș lua-o în serios. O să supun la vot lucruri normale, glume de-ale USR-ului, nu. Nu ai prevederi regulamentare ca să mă obligi pe mine să fac asta.”, i-a răspuns deputatului USR, președintele comisiei pentru Muncă Adrian Solomon.
Deputatul USR a insistat asupra faptului că propunerea adusă de acesta este „cât se poate de regulamentară”, însă președintele comisiei pentru Muncă a Camerei Deputaților a refuzat să introducă pe ordinea de zi a comisiei propunerea adusă de deputatul Gabriel Seidler, pe motive de nelegalitate a propunerii.

Şi ALDE transmite, pe Facebook, că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ar trebui redezbătut în Comisia de muncă și că partidele politice ar trebui să ajungă la un consens și să nu mai ia decizii populiste în prag de alegeri, deoarece nu se rezolvă astfel problema bugetară.

„ALDE consideră că pentru un astfel de proiect ar trebui ca toate partidele parlamentare să meargă în comisiile de specialitate pentru a exista o discuție serioasă cu privire la schimbarea sistemului privind pensiile speciale. Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm niște decizii populiste care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară și care afectează mai multe categorii profesionale. De aceea, ALDE susține ca astăzi, în Camera Deputaților, proiectul de lege să fie retrimis în comisiile de specialitate pentru a fi dezbătut și analizat împreună cu reprezentanții categoriilor profesionale vizate”, se arată în postarea ALDE de pe Facebook.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu subliniază că în cazul magistraților ar trebui să existe un regim care să le dea confortul necesar pentru a putea fi independenți.

„Astăzi ar trebui să intre la vot în Camera Deputaților proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. Din păcate, vedem foarte mult populism în abordarea acestui subiect, iar acest lucru are consecințe în spațiul public (printre care protestele din justiție). Din punctul ALDE de vedere, în cazul sistemului de justiție nu trebuie neglijat dezechilibrul existent, care afectează grefierii și personalul auxiliar. Totodată, în cazul magistraților, trebuie să existe un anumit regim care să le dea confortul necesar, pentru a avea totală independență în exercitarea atribuțiilor și responsabilităților pe care le au”, se mai arată în postarea ALDE.

Camera Deputaților se reunește, marți, în sesiune extraordinară pentru a dezbate și vota în plen proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Ludovic Orban a declarat că inițiativa ar trebui rediscutată în comisia de muncă, deoarece nu este de acord cu propunerile deputatului PSD Adrian Solomon care prevăd eliminarea pensiilor speciale și ale sportivilor sau oamenilor de cultură, propuneri care au fost acceptate în comisie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Sportivii ca sportivii, îi recunoaște orice preșcolar, dar cum facem cu „oamenii de cultură”? Cine stabilește cine este „om de cultură” și cine nu corespunde? Academia Română! Alexandru Radu Florian!

  2. Si ce are pensia cu „confortul necesar in exercitarea atributiilor”?

  3. Pensiile speciale o chestiune de gravă și inadmisibilă discriminare!!! NECONSTITUȚIONALE!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.