Contre pe tema salariului minim

Președintele Comisiei pentru muncă a Camerei Adrian Solomon a declarat că Violeta Alexandru că nu ar trebui să se întâlnească mai întâi cu investitorii străini, ci sindicatele pentru a se consulta referitor la creșterea salariului minim.

„În cele patru zile de activitate completă în minister, fără să dispun acum de o echipă, secretari de stat, am început deja o serie de consultări, atât cu sindicatele cât și cu patronatele. Vin la dumneavoastră de la reprezentanții Foreign Investors Council”, a declarat Violeta Alexandru, marți, la întâlnirea cu deputații din Comisia pentru muncă.

Social-democratul a argumentat că ministrul Muncii ar trebui să se consulte cu sindicatele și patronatele, conform legii.

„Nu credeți că partenerii de dialog sunt patronatele? Ce e forumul acesta al investitorilor străini? Eu vă spun ce este Legea 62. (…) Investitorii străini nu sunt obligați de Legea 62 să se consulte cu patronatele sau să se afilieze la cele existente?”, a răspuns deputatul PSD Adrian Solomon.

„Dați-mi voie să mă întâlnesc cu cine doresc (…) Eu vă asigur că respect Legea, dar nu înțeleg să mă rezum la cadrul legal pe care îl voi respecta, ci să mă consult cu toți cei afectați de aceste măsuri”, i-a răspuns Violeta Alexandru.

Deputatul PNL Dan Vâlceanu i-a atras atenția lui Adrian Solomon că nu ar trebui să se adreseze în acest fel unei femei, deoarece Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii a fost respectată în timpul mandatului pe care l-a avut în Guvern.

„Vreți să-i spuneți unui ministru cu cine să se întâlnească? Asta e întrebare de pus la comisie?”, a întrebat Dan Vâlceanu.

În replică, Solomon i-a spus liberalului: „Ca să stabilești salariul minim, da. Păi da dacă decide un cetățean de pe stradă care este șef de asociație”.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a fost chemată, marți, la discuții în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, pe tema majorării salariului minim și a Pilonului II de pensii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Pai daca tanti este supusa strainilor de ce sa o intereseza parerea patronatelor romanesti

  2. Sa astepte acum rezistentii si spalatii pe creier cu „valorile” occidentului nelegiuit, sa creasca „investitorii”(jefuitorii) salariu minim !

  3. Oengista sorosista s-a consultat mai intai cu „Cuncilul”investitorilor straini unde au trimis-o Soros,Pralong,Iohannis, Sica si toti „neoliberalii nationali”-
    Plina de aere si morga, ea nu respecta legea ci, ca o doctorita sorosista se „consulta cu toti cei afectati de aceste masuri „!
    CARE „MASURI”? Le-a luat pentru ca sa fie „afectati”? Deci concilul era „afectat”inainte de a lua oengista sorosita ,”MASURI”!
    Era si este o axioma ca vine un Guwernor atat de „liberal national”incat strainele multinationale guverneaza de fapt si de drept stalcind totul in favoarea lor.Un Guwernor revoltator,vanzator al oricaror drepturi ,al oricarei independente si suveranitati nationale.Caruia partidele din parlament, minoritatile ce l-au adus, le-a dat dreptul de tradare completa si cedare a acestor principii.

  4. Basescu nu a modificat codul muncii la cererea camerei de comert americane fara ca patronatele sau sindicatele sa o ceara?

  5. care patronate romanesti?
    cu cei cativa care se chinuie sa supravietuiasca?
    care sindicate?
    cele din institutiile de stat ca restul sunt aproape inexistente?
    a avut grija p.s.d sa vanda tot cat a fost la conducere.
    da soros, occidentul si cine mai vreti voi sunt de vina.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.