Constanţa

Controlorii de autobuze, dotați cu camere 

Decizie în premieră naţională la Constanţa. Controlorii de autobuze din oraşul de la malul mării vor fi dotați cu camere de supraveghere. Verificarea biletelor va fi înregistrată atât audio cât și video, anunţă  Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța printr-un comunicat postat pe site -ul instituţiei. Această măsură a fost luată pentru evitarea erorilor, pentru reducerea numărului de contestații și pentru a stabili și menține decența abordării organelor de control. Toate înregistrările vor fi stocate, ulterior putând fi folosite în instanță. Instituţia mai precizează că acțiunile de control vor avea loc zilnic, pe toate liniile. Amenziile pentru călătorii frauduloși ajung în Constanța și la 200 de lei. În mediul online au circulat de-a lungul timpului numeroase scandaluri între persoane prinse fără legitimație de transport și controlori. Disputele au pornit de cele mai multe ori de la faptul că anumiți călători invocau modul rapid în care li s-a solicitat biletul, deși ei abia au reușit să se urce în mijlocul de transport.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.