Copaci doborâţi, stâlpi de electricitate căzuţi, acoperişuri luate de vânt

Update: Un număr de 107 localităţi din 20 de judeţe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de fenomenele hidrometeorologice, a informat vineri dimineaţa Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, judeţele afectate au fost Alba, Argeş, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, zone în care IGSU a intervenit pentru evacuarea apei din 131 de case, şase anexe gospodăreşti, 110 curţi, 25 de beciuri, 84 subsoluri de bloc, 101 străzi, şase instituţii publice, opt operatori economici.

Totodată, echipajele operative au derulat misiuni pentru degajarea a 31 de elemente de construcţie, 191 de copaci doborâţi de vânt, 26 de stâlpi căzuţi pe carosabil, fiind avariate nouă case, două anexe, trei instituţii publice, 17 blocuri şi 129 de autoturisme.

Din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe un drum naţional (DN 15E/Mureş) şi pe cinci drumuri judeţene (DJ 503/Teleorman, DJ 504/Teleorman, DJ 504B/Teleorman, DJ 506/Teleorman şi DJ 543/Suceava), iar echipe specializate s-au aflat în teren pentru remedierea situaţiei şi reluarea traficului rutier.

De asemenea, pentru preîntâmpinarea situaţiilor care să pună în pericol vieţi şi bunuri, la nivel naţional au fost transmise 40 de mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, în 19 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Au fost activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei prin operaţionalizarea Grupelor Operative la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din 16 judeţe – Alba, Argeş, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Tulcea, Teleorman, Vâlcea – şi municipiul Bucureşti.

În Drobeta Turnu Severin, din judeţul Mehedinţi, şi în municipiul Bucureşti echipajele specializate au intervenit pentru recuperarea celor cinci persoane aflate în autoturismele surprinse de cantitatea mare de apă.

În prezent, conform IGSU, pompierii bucureşteni se află în teren şi intervin pentru înlăturarea efectelor meteo.

Update: Pompierii au fost nevoiţi să intervină în noaptea de joi spre vineri în aproape 400 de cazuri în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a furtunii, fiind afectate 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme, iar peste 60 de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut.

”Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu şi roşu, începând cu ora 22,00 până în această dimineaţă, ora 05,00, pompierii ISUBIF au gestionat 397 de intervenţii – 331 în Bucureşti şi 66 în judeţul Ilfov”, anunţă vineri dimineaţă ISUBIF.

Acestea au constat în: 327 de inundaţii; 60 de copaci şi 7 stâlpi de electricitate căzuţi şi 3 acoperişuri luate de vânt.

Au fost afectate în total: 107 străzi; 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, joi seara, în municipiul Piteşti şi în câteva localităţi din zona centrală a judeţului Argeş, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Pompierii sunt în teren şi acţionează pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice din această seară, pentru a preveni apariţia unor victime, a evita izbucnirea unor posibile incendii, pentru a acorda primul ajutor calificat la nevoie, precum şi pentru a elibera căile de circulaţie. Misiunile noastre se desfăşoară şi în cooperare cu distribuitorii de energie electrică şi gaze, precum şi cu autorităţile locale”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Conform sursei citate, în comuna Călineşti un copac a căzut pe o locuinţă, iar mai multe crengi au căzut pe o conductă de gaze de pe proprietatea privată.

În municipiul Piteşti şi în comuna Albota au căzut copaci pe carosabil, iar în localităţile Băiculeşti şi Dobreşti au fost afectate reţelele de alimentare cu energie electrică.

„Până în acest moment nu sunt persoane rănite. Situaţia este în dinamică”, au precizat reprezentanţii ISU Argeş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.