Copiii ruși învață la școală despre războiul din Ucraina

Copiii ruși învață la școală despre războiul din Ucraina. La doi ani de la inceperea Operațiunii militare speciale din Ucraina, autoritățile ruse au introdus-o deja în manualele de istorie. Informația reiese din discuția dintre Serghei Sergheevici Kravtsov, ministrul Educației al Federației Ruse, și președintele rus Vladimir Putin. 

Vladimir Putin a avut ieri o întrevedere prin videoconferință cu membri ai Guvernului la care a discutat numeroase probleme: de la culturile de mere la examenele pentru copii sau inundații.

 

V. Putin către ministrul Educației: Și vă rugăm să spuneți câteva cuvinte despre cum decurg examenele și examenul de stat unificat. Avem ceva nou anul acesta – puteți relua câteva examene. Ce se întâmplă în această zonă?

S. Kravtsov :  Dragă Vladimir Vladimirovici! Dragi colegi!

Dacă îmi permiteți, voi începe cu examenul de stat unificat. Au trecut deja opt examene, inclusiv astăzi la studii sociale și fizică. În total, 700 de mii de absolvenți susțin examenul în toate cele 89 de regiuni ale țării noastre, inclusiv în străinătate în 77 de țări.

Prioritatea absolută, dragă Vladimir Vladimirovici, este siguranța copiilor noștri. Prin urmare, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și Rosobrnadzor, am dotat toate punctele cu rame și detectoare de metale. Un medic specialist trebuie să fie prezent peste tot. Dacă este necesar, psihologii educaționali sunt gata să ajute și a fost deschisă o „linie telefonică” specială. Există un sistem de supraveghere video.

În general, dragă Vladimir Vladimirovici, examenul de stat unificat se desfășoară în mod regulat. Peste 40 de mii de observatori publici ne ajută.

Este important să spunem ceva despre conținutul examenului. Am exclus partea de testare și am adăugat sarcini privind aplicarea cunoștințelor subiectului, raționament, argumentare și logică. În ceea ce privește istoria, s-a acordat multă atenție dezvoltării statului rus, oamenilor remarcabili și exemplelor de eroism militar. Ținând cont de noul manual de istorie pentru clasele 10-11, materialele de examen au inclus în acest an fapte din istoria modernă a țării noastre, inclusiv cele legate de o operațiune militară specială.

(…)

Aș dori să spun separat despre regiunile noastre de graniță – Donbass și Novorossiya. Aici are loc un examen sub forma unui examen final de stat sau a unei certificări intermediare. Cine dorește poate susține examenul unificat de stat: aproximativ 40 la sută dintre copiii din noile regiuni au profitat de această oportunitate. Am stabilit reguli similare pentru regiunile Belgorod, Bryansk și Kursk – pentru o serie de școli care sunt situate în zona de primă linie.

În ceea ce privește, dragă Vladimir Vladimirovici, întrebarea reluării examenului unificat de stat, această propunere, pe care ați exprimat-o în  Adresa dvs. , a fost primită foarte pozitiv. Am lucrat prompt la această problemă, iar astfel de date – 4 și 5 iulie – au fost deja incluse în program. Copiii pot beneficia de acest drept. Vom procesa rezultatele cât mai repede, vom încerca în decurs de o săptămână pentru ca înainte de finalizarea depunerii documentelor la universități, studenții să aibă timp să își depună documentele în siguranță, înainte de 20 iulie.

Încă o comandă de la tine. În adresa dvs., ați vorbit despre asigurarea faptului că conținutul examenelor corespunde programelor școlare. Anul viitor se va rezolva această problemă, pentru că am introdus un conținut unificat al educației, programe unificate. Anterior, aproape fiecare școală funcționa conform propriului program. Când vom introduce programe unificate pentru școli, le vom corela cu rezultatele pe care le solicităm la examenul unificat de stat, iar anul viitor se va rezolva această problemă.(…)

Un rezumat al campaniei pentru sănătatea copiilor. Și aici prioritatea noastră este siguranța campaniei de sănătate a copiilor. Pe 20 mai, împreună cu Ministerul Situațiilor de Urgență și Garda Națională Rusă, am desfășurat un exercițiu integral rusesc, am exersat toate acțiunile în situații de urgență și am discutat, de asemenea, subiectul securității antiteroriste în „Discuții despre lucruri importante”. lectii.

Operăm o „linie telefonică” federală pentru recreere pentru copii, în toate regiunile, există și „linii telefonice” pentru comunicare promptă cu părinții în toate problemele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

32 de Comentarii

 1. Istoria Holocaustului studiată obligatoriu e o umilință.. Ceea ce fac rușii posibil e corect.. Trebuie să știe ei cine le-a vrut bine..

 2. Ii invatza pe copii cum sa se stearga la dos cu un tratat dintre doua state, cum sa invadeze un stat vecin si cum sa minta ca astfel denazifica statul invadat.
  In secundar ii invata si cum sa violeze invadatele, cum sa fure masini de spalat si frigidere, cum sa elibereze localitatile distrugandu-le total si cum sa rapeasca copiii invadatilor. La apogeul studiului ii invata sa ameninte cu bombardamente nucleare asupra Europei si SUA. Acestea sunt ore de studiu cu aplicatii practice.
  Asta se intampla cand ii dai toata puterea unui diliu.
  Balshoi uspeh, tovarisci!……[Rumburak]

 3. CE INAPOIATI !!! In loc sa invete ca in romania, din lumea civilizata ,ISTORIA HOLOCAUSTULUI si cum au castigat yankeii ww2,ei se ocupa de propria istorie !!!!

 4. U kraina, dupa cum i spune si numele, e doar o provincie a Rusiei. Normal sa invete la scoala despre ea. E anormal sa inveti istoria fictiva a evreilor sau despre nebunia elgebete..

 5. Copii romani invata despe LGBT, caci stapanii coloniei au nevoie de organe proaspete, de pedofilie si de unde sa culeaga d-astia, daca nu din coloniile precum Romania?! Bine-nteles ca, pentru ei, comentariul meu nu este decat o dovada ca tin cu Putin. Ca, la cata minte au …

 6. Doar nu o sa invete de la parinti,care mai au..’Putinjunge’ca nu mai au Komsomol, a intarcat balaia bolsevica

 7. Năvrăpăscu,când ești prostovan și viata e grele.😁

 8. gheo Dacă este o provincie ruseasca de ce o distrug rusii prostule? Numai mesteca rahat rusesc .

 9. Fiecare stat are DREPTUL sa-si invete copii,ce reprezinta viitorul statului respectiv cum ii dicteaza interesul.Daca doresti ca populatia sa fie rusa ii inveti pe copii istoria rusa.Daca doresti distrugerea statului si a natiunii pregatesti generatiile viitoare punandu-le sa invete Istoria cotropitorilor.
  Romanilor nu le prieste libertatea,suveranitatea,etc,ca nici nu scapa de un stapan si intra imediat in slujba altuia.Dupa ca Istoria evreilor este OBLIGATORIE in scolile romanesti,nu inteleg de ce ca evreii nu sunt nici macar nationalitae conlocuitoare,scoaterea normala a studiului religiei,suntem totusi un stat laic,inseamna ca foarte curand vom avea de ales ca presedinte intre o femeie ,ambasadoarea USA la Bucuresti si Zelinsky,adevaratul presedinte in exercitiu al Romaniei astazi.Americanii au experimentat zilele astea metoda punandu-le mexicanilor o evreica nascuta in Bulgaria si crescuta in laboratoarele CIA fara ca urmasii lui Zapata sa aiba ceva impotriva.Nici urmasii lui Fane Babanul nu vor avea ceva impotriva sa accepte noul presedinte neroman.

 10. Pe Net ai toti Conducatorii Rusiei de la anul 800 pana in prezent…Din Lista se observa cum Rusia a inceput la Kiev, apoi Novgorod, apoi Moscova…Rusia este rezultatul confruntarii poporului Rus cu Imperiile agresoare, Imperiul Mongol, Imperiul Suedez, Imperiul Polono lituanian, Imperiul Otoman, Imperiul European condus de Napoleon apoi de Adolf Hitler, apoi de Reagan, Obama, Trump, Biden….Pentru Romania Rusia are importanta vitala…Rusia e autoarea Independentei Romaniei la 1877, Coautoarea Unirii de la 1918, Eliberatoarea de Nazism la 1944, modelul de dreptate sociala dupa 1917, modelul Republican in Romania la 1947…Daca invinge Rusia va elibera din nou Romania in viitorii ani….Ucraina are traditie nazista, e o Colonie amerloca, nu e Suverana, NU e model potrivit pentru Romania. De ce sa invinga Ucraina, ca sa fie si mai Colonie? Din zona URSS, Ucraina a avut interes in Romania, Moscova a fost obligata sa satisfaca pretentiile Ucrainei, in interesul stabilitatii URSS.

 11. singur. Asa și? Invata toleranta . Lipsa ei duce la conflicte. Lipsa educației te-a îndemnat sa scrii acest comentariu. Ma refera asociere.

 12. Bursucul. Tu îți cunoști istoria? Teleaca,pentru a învață despre tara ta trebuie sa cunoști cum a luat ființă,care sunt vecinii ce alianțe ai cu ei. Istoria unei tari este universala. Exista conexiuni,diplomație. Cat despre Rusia, acolo nu-i învață istorie ci propaganda nociva.

 13. axonCa trol ești. După independenta din 1877 ce mai știi? Rusul nu voia sa mai plece și a fost fugărit. Asta înseamnă ajutor la ei. Ajuta și acaparează. Și apropo,a fost în interesul Rusiei sa piardă imperiul otoman. Tu repeți ca un papagal propaganda fără sa cunoști detalii. România a luat ființă cu ajutorul Europei. Intelectualii romani în Europa uși făceau studiile. Reformele de modernizare din Europa au venit. Fără Europa am fi ajuns un fel de Transnistria.

 14. Piticului cracanat..
  Da căcănat mai ești mai piticule.. Fudul și editat.. Ai manualul cuvenit? Dacă nu-l ai marș și-l procură.. 🤣🤣

 15. „Istoria unei tari e universala”. De aceea am fost, sub steag romanesc, in Afganistan.

 16. Lui mai prostii ca voi rar.. 14:06..
  Da amu pesemne suntem fruntea Europei..

 17. Ce orientare aiurea în învățământul rusesc. În loc să învețe istoria Ieoropei, Istoria Holocaustului sau măcar istoria mișcării LGTBQR, rușii învață istoria națională. La ce folosește? Este lipsa învățării genurilor un semn de progres? Ce e aia să stai toată viața cu același sex în chiloți? Unde e diversitatea? Fără educație și libertate sexuală încă de la grădiniță sau chiar de la creșă, țara n-are nici-un viitor. Ce-or să ajungă copiii aceia ruși?

 18. In timpul asta in „vest” se invata despre schimbarea de sex si „Cum sa-ti dai in judecata parintii, daca se opun” ! Cit despre Ucraina … sper ca au bagat deja capitolul respectiv la „Istorie antica” sau macar la „Atlantida si alte tinuturi disparute”, iar subiectul incepe cu „A fost odata ca niciodata o „tara” …” …

 19. (editat) si (editat) acești rusofobi. (editat) mă la lgbteii tai tichiati. Acolo ști ce ai de făcut. Spor la treabă sau pofta buna. Hai pa

 20. Pentru toți trolii fara minte. Mai treci pe la școală auristule.

 21. @mai prost ca tine, rar – pentru postacul de la 14.06- deschide gropare mormantul… poti sa ne precizezi maistre gopar , cine i-a alungat din Romania pe Rusi dupa 1877? ukrainenii ? turcii? ungurii? romanii? americanii? NATO? Afla, maistre, ca fara rusi ajungeam un fel de condominium iudeo-austro-ungar , cel mai probabil;

 22. Este normal ca elevii să învețe istoria contemporană a Țării lor , Federația Rusă . Felicitări Cotidianul și în mod special doamnei Magda Colgiu – David pentru informare corectă .

 23. @axon: EI, BOBOCULE, APĂI CUM LE ȘTII DUMNEATA TOATE, MAI RAR CINEVA!”
  ai invatat istoria la ‘fara frecventa’ sau cantand?

 24. Domnule Choi.Se pare ca dumneata ai legaturi cu istoria natiei ca nuca cu peretele.Romania nu exista ca natie,ca asa bine spunea Kogalniceanu,decat dupa ce rusii i-au caftit pe turci.USA nu a recunoscut Romania ca natiune.Asa ca te rog sa nu-mi dai mie lectii de istorie.

 25. LA fel am invatat si noi europenii
  ce-au hotarat americanii (ca fost sau n-a fost real-istoric)
  dupa ce-au invins in ww2 !

  PS: Toate se schimba …un exemplu e FAZA ca STALIN ne-a re-dat inapoie ARDEALUL-DE-NORD … desi il dadusem cu acte semnate guvernamental inpoie Ungariei … intr-un fel chiar impotriva vpinte noastre care nu-l mai voiam , si-l dadusem inapoie ungurilro (vedeti actele de retrocedare ungurilor , interbelice)

  De ce ne-a dat STALIN impotriva vointei noastre inapoie ARDEALUl DE NORD (pe care il vrea inapoie , ajutat de TRUMP, ORBAN !
  Pentru ca noi facuseram pace cu ei si NU DOAR ATAT … AM INTROS ARMELE IMPOTRIVA fostilor aliati germani …jertfindu-ne soldatii pentru rusi (7 divizii dupa 23 AUGUST 1944).

  Calr ca azi nu se mai vrea sa se stie 😀 … al fel recitind procesele de la NUREMBERG
  vedem azi ca USA in demagogia ei post-NUREMBERG …trebuia , la fel ca russnacii, sa se AUTO-SPANZURE chiar ei (vezi ABU GHRAIB si … „inchisorile CIA” folosind NAZIST …TORTURA interzisa la NUREMBERG!)

  N-ai ce face … „e mersul lumii” ca INVIBGATORUL sa dicteze amintirile 😛
  fac si russnacii ce-au facut yankeii !

  PS: Cum mai justifica azi dupa ce-au pierdut razboiul in AFGHANISTAN , americanii detinutii, prinzionieri de razboi de la
  GUANTANAMO ? (CONCLUZIA: USA fiind demagog-mincinoasa e mai imorala LA ACELEASI FAPTE facaute rau si de russnaci ! Macar rusii nu vin cu MESSIANISM-„DEMOCRATIC” … al americani li se vede PROPGANDA pe fata = parca ai fi la rugaciunile sectare a la double think orwellian … in barfele lor ! „NUMAI EI SUNT BUNI, CICA”

  SHALOM ! Israelul are deja MAONDIAL-ACUZAT un primministru de

  GENICIIIIIIID ! 🙁
  [sunt rusii rai si perfizi , DA ! insa americanii sunt si DEMAGOGI a la FARFURIDI 🙁 😀 ]

 26. am avut in biblioteca tatalui meu, in copilarie o colesctie de ziare interbelice si postbelice (pana-n 1947)

  e de jale cat de mult s-a mintit „pedagogic” istoria real-intamplata …dupa ce.au venit pe tancuri rusesti comunistii „etnici” a la Pauker, BRUCKNER, NEUMANN 🙁

  Maiu straniu e ca vrei dupa 1989 o noua evaluare a „istoriei neamului” care in FANTASTICUL ei
  nu se mai potrveste cu nimic (nu e nici ce-a reala, nu e nici cea a ziarelor interbelice, nu e nici cea cominista) !:D

  DECEi …despre ce „pai in locul rusilor” vorbim daca si noi si americanii invatam „pedagogic(!)” o istorie virtuala ?

  IQ=? (multi vad putini inteleg ! -> „istoria pedagogic-predata-oficial” face doar reflexe CONDITIONATE … EMOTIONAL ! 😀 )

  Cata ma fost cu nemtii nazisti, via familia regala la putere… USA era rea si STALIN inainte de cearta cu Adolf OK
  iar americanii ne bombardau civilii Bucurestiului … etc.
  Exemple de DEMAGOGIE prostilo …numai buni de „educat-cu ura-n suflet, pe motive pseudo-istorice” a prostilor !

  Multi nu stiu insa conforma analizelor statistic psihologice …aven 2 miliarde de foarte prosti, ireversibil-genetic-prosti pe TERRA — desteptii (cateva milioane) profita … mda … chir prostii si-o cer , genetic !

  SHALOM! (ziceti ca nu-i asa, cu argumente si „CLOPOTUL LUI GAUSS”-IQ va rog ! 🙁 )

 27. Chestiile straniu adevaracioase zise de tine
  strica PARADIGMA actuala

  (lasa … pana dupa scandalul dethronarii ISRAELULUI ca stat demagog ! Nethanyahu nu e condamnat juridic, MONDIAL, din ura pe evrei … n-are cum ! Ura pe ervei a fost scoasa din mentalul de pana la HITLER cand pasa greu emotional lumea ! NETANYAHU chiar face prostii … VIZIBILE 🙁 ! 🙁 )

  Crezi ca USA poate acoperi cumva …invinuirile care duc la AREST din motive de 😮 😮 😮 GENOCID
  ale primministrului ISRAELULUI ?

  Mai ies evrei pe strazi contra IDF in New York ? 🙁

 28. Crezi si tu ca daca nu intorceam armele la 23 august (’44)
  STALIN nu ne reda Ardealul de Nord pentru ca n-avea de ce ne deosebii de ungurii care NU AU INTORS ARMELE 😀 ?

  SU crezi ca-s altele motivele (STALIN avea un iubit gay roman ?) de ne-a doar chiar contra cedarii oficiale cu acte a Ardealului ungurilor de rege si guvern ?

  AUD?

  Mint „astia” cum minteau si cei vechi … doar pentru ca (efectiv pentru profit) prin „amintirile” contra-facute ale unei natii …prin scoala … sa-i fie modificata EMOTIA = sa iubesca pe unii vecini in detrimentul altora … deoarce natzie-provincie nu natzie IMPERIU 😐 !

 29. 😮
  cati mai stiu …cu dovezi acum bine ascuse
  ca fostul SEMINARIST 😐
  STALIN
  chiar era gay ?

  (esti mai straniu decat pari si ai acces la „arhive” mai secrete decat cele de langa POTOMAC !)

 30. Și care e problema? Copii noștri nu învață la școală istoria evreilor?

 31. C evreu ma ultra-bucur de fpatul ca istoria evreilor e oblogatorie romanilor !
  Asta inemna pentru mine ca evreu ca romanii
  vor invata inca din scoala RESPECTUL FATA DE EVREI ! PUP !

  Vor capata reflexe pedagogic antrenate in scola la cursurile de ISTORIA EVREILOR … prin care noi evreii vom fio siguri ca romanii nu vor deveni NE-EDUCATI in timp …antisemiti ! vom fi siguri ca evreu pe sprijinul in-scolat romanilor … prieteni ! SHALOM ! pereteni alesi ai unui popor ales ❤️❤️❤️

  UKRAINA ar trebui sa faca si ea, cat mai are guvern etnic ❤️❤️❤️, la fel ! 🙂
  O lege care sa oblige ukranii la studiul istoriei evreilor … ! Buna si de viitor miscarea ! POLITICA chiar ! PUP !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.