Copil român, vândut şi dus în Germania

O familie din Gorj şi-ar fi vândut unul dintre copii, un băieţel de şase ani, care a fost scos din ţară şi dus în Germania.

Băieţelul ar fi fost vândut pe o sumă de câteva sute de lei. DGASPC Gorj a primit o adresă din partea Autorităţii Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în luna aprilie a acestui an, potrivit căreia un copil ar fi fost vândut şi dus în Germania.

”Imediat s-a demarat procedura conform legislaţiei în vigoare, fiind înştiinţate instituţiile abilitate să verifice aspectele sesizate şi să intervină conform competenţelor legale, fiind vorba, în acest caz despre DIICOT. Reprezentanţii DGASPC Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei împreună cu reprezentanţii autorităţii locale pentru a evalua situaţia socio-familială. S-a constatat în urma intervenţiei şi a discuţiilor purtate cu reprezentanţii legali că minorul în cauză nu se află la domiciliu. S-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, minori ce au fost preluaţi la scurt timp de reprezentanţii DGASPC Gorj împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsură de protecţie specială-plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti”, a declarat pentru purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.

Tatăl copilului este alcoolic, iar mama pare a avea probleme psihice, au constatat autorităţile care s-au deplasat la locuinţa familiei.

Părinţii băiatului susţin că la mijloc ar fi o intenţie de adopţie, însă rudele spun că în spate ar fi o tranzacţie în bani, iar copilul ar fi fost vândut.

DIICOT anunţă, vineri, că băiatul din judeţul Gorj care ar fi fost vândut a fost preluat de către autorităţile germane, încă din data de 18 aprilie.

”Pe rolul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj a fost înregistrată  la data de 08.04.2024, o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, urmare a unei sesizări formulate de către Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Gorj. Cercetările sunt efectuate in rem, iar această etapă nu semnifică formularea unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor  pentru stabilirea corectă şi completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluţii legale şi temeinice”, a transmis, vineri, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că organele de urmărire penală au transmis către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională cereri de cooperare judiciară.

”Din data de 18.04.2024, minorul a fost preluat de către autorităţile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg”, a mai transmis DIICOT.

Ministrul Familiei a anunțat că i-a cerut președintelui ANPDCA să meargă în Germania de urgență.

„Am solicitat președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Rareș Achiriloaie, să se deplaseze de urgență în Germania pentru a avea un dialog aplicat cu autoritățile din Germania (…). Din ce am înțeles, autoritățile germane sunt foarte deschise pentru repatrierea într-un timp cât mai rapid a minorului în țară – și acesta va fi și rolul președintelui Autorității pentru Protecția Drepturilor Copilului, să vină acasă cu copilul, bineînțeles, însoțit de oameni de specialitate de la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Gorj”, a declarat Natalia Intotero.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. A ajuns ala o familie iubitoare sau e pentru piese de schimb? Vreun sas implicat?

  2. ‘S-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, minori ce au fost preluaţi la scurt timp de reprezentanţii DGASPC Gorj împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsură de protecţie specială-plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti”, a declarat pentru purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.’ Pai, nu?! Luceurile astea trebuie facute institutional, nu orice dezaxat are voie sa-si comercializeze (!!!!!) copilul, pe cateva sute de euro…avem lege…si precedente…e dovedit, numai statul stie si numai procurorii au ‘caderea’ si profesionalismul sa ‘transfere’ un copil din curtea casei in masina doritorilor (!) de copil strain….Mai stie cineva ceva de Sorina?! Sau despre cazurile de trafic de minori aflati in grija statului, sesizat de Adriana Saftoiu?! Nu stiu cum, naiba, dar drepturile alea ale copilului sunt folosite numai impotriva lui…Chiar nu stia nimeni cum traiesc amaratii aia de copii, ceva rude zdravene la cap nu s-au gasit?! Cum sunt controlati ‘asistentii maternali profesionisti’ am tot vazut la stirile de la ora 5…

  3. Vai di minii şî di minii, şe grozavie! – DAR DE COPII PE CARE KLAUS WERNER IOHANNIS I-A VÂNDUT, SE MAI AUDE CEVA? SAU ASTA NU SE PUNE CĂ ÎN CAPITALISM NIMENI N-ARE VOIE SĂ TE-NTREBE CUM AI FĂCUT PRIMUL MILION ….. GHINION!

  4. da-da-daaaa „simplificati” procedurile de scoatere a copiilor din Romania…da-da-da!!! cum sustinea un articol, agresiv postac, ieri pe aici…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.