Coreea de Sud, SUA și Japonia, exerciții militare antirachetă

Armata sud-coreeană a anunțat, luni, inițierea unor exerciții comune cu Statele Unite și Japonia privind detectarea rachetelor balistice, pe fondul unor informații că regimul nord-coreean ar putea testa în curând o rachetă balistică lansată de pe un submarin, relatează site-ul agenției Yonhap.

Exercițiile vor avea loc în apele Japoniei și în apropierea Peninsulei Coreene, fiind vorba despre prima operațiune militară trilaterală de când Coreea de Nord a testat cu succes racheta balistică intercontinentală Hwasong-15 la finele lunii noiembrie.

Manevrele comune se vor încheia marți și implică distrugătorul sud-coreean Seoae Ryu Seong Ryong Aegis, distrugătoarele americane Stethem și Decatur, precum și nava japoneză Chokai Aegis.

Potrivit unui comunicat al Statului Major General al armatei sud-coreene, exercițiile includ desfășurarea unui test simulat pe calculator pentru detectarea și urmărirea unei rachete balistice și extragerea informațiilor aferente.

Este cea de-a șasea rundă de exerciții militare antirachetă între Coreea de Sud, SUA și Japonia, după cele două din 2016 și cele trei din 2017.

Potrivit unor informații prezentate de serviciile de informații sud-coreene, regimul de la Phenianar putea testa în curând o rachetă balistică lansată de pe un submarin.

„Monitorizăm cu atenție instalațiile de rachete din Coreea de Nord. Nu a fost detectat niciun indiciu privind o provocare iminentă, dar suntem pe deplin pregătiți pentru un răspuns”, a declarat un oficial al ministerului Apărării de la Seul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.