Corlăţean, despre referendumul din Crimeea

Referendumul care are loc astăzi în Crimeea este ilegitim şi neconstituţional, susţine ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

Corlăţeam spune că rezultatele scrutinuluinu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională şi că situaţia va fi discutată mâine la Bruxelles, în cadrul reuniunii miniştrilor de externe din Uniunea Europeană.

„Reprezintă o violare a constituţiei ucrainiene. E un exerciţiu ilegal şi ilegitim care nu va fi recunoscut. Rezultatele nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională democratică. Ce s-a întâmplat şi concluziile acestei zile le vom discuta mâine la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de externe din UE, acolo unde UE va adopta o poziţie fermă, clară şi tranşantă. Dacă acceptăm în comunitatea internaţională acest tip de atitudini pe baza unor intervenţii armate – e calificată ca agresiune – dacă am accepta, frontierele în Europa ar sări în aer”, a declarat ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.