Costoiu: Laserul de la Măgurele ar putea concentra investiţii de peste un miliard de euro

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică,  Mihnea Costoiu, a susținut vineri că laserul de la Măgurele ar putea concentra investiţii publice şi private de peste un miliard de euro şi va crea în total 13.000 de locuri de muncă, inclusiv pentru 1.000 de cercetători din toată lumea, din care peste 200 vor fi angajaţi permanent.

„Este o zi istorică pentru cercetarea românescă, pentru societatea românescă. În perspectiva anului 2017, proiectul ELI-NP va fi cea mai avansată infrastructură pe plan mondial dedicată studiilor legate de radiaţia fotonică, lumină extremă, distribuită în trei locaţii – România, Cehia şi Ungaria”, a spus ministrul, care a participat la inaugurarea lucrărilor proiectului ELI-NP, pe platforma de la Măgurele.

Proiectul presupune construirea celui mai mare laser din lume, ce va fi folosit pentru cercetare în diverse domenii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.