COVID – Testarea în mediul privat ar putea fi sistată

 COVID – Testarea în mediul privat ar putea fi sistată. Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED face apel la autoritățile competente pentru continuarea campaniei de testare a populației pentru COVID-19.

Furnizorii medicali solicită acoperirea costurilor pentru testele realizate în București de la începutul pandemiei. În caz contrar, există riscul ca testarea în mediul privat să fie sistată începând de săptămâna viitoare, susțimm reprezentanții patronatului, printr-un comunicat. În document se mai precizează că „În prezent, aproximativ jumătate din numărul total de teste prelucrate în Capitală și decontate de stat se realizează în sistemul medical privat.

«Mediul privat a răspuns prompt apelului autorităților de a se implica cu toate resursele disponibile – materiale și umane – încă de la începutul crizei sanitare. În plus, capacitatea de testare a crescut semnificativ prin investiții și o distribuire suplimentară de personal în segmentul de testare PCR. În lipsa decontării testelor potrivit contractului pe care fiecare furnizor îl are, multe unități medicale se văd obligate să înceteze prelucrarea testelor realizate la cererea Direcției de Sănătate Publică, întrucât nu mai pot susține costurile», afirmă Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private estimează că peste 50% din testele realizate în mediul privat sunt solicitate de autoritățile din domeniu, iar sistarea lor ar avea un impact semnificativ asupra eforturilor de limitare a răspândirii noului coronavirus.

            «Testele venite din partea statului au fost prelucrate cu prioritate în linie cu reglementările legislative în vigoare, furnizorii de servicii medicale private aflându-se uneori în situația de a depăși termenul de eliberare a rezultatelor pentru testele la cerere, fapt care a atras după sine nemulțumirea pacienților care au plătit pentru aceste teste. Ne dorim să putem oferi în continuare servicii medicale rapid și la cele mai înalte standarde, dar nu putem să mai susținem aceste costuri mult timp. Cei mai afectați dintre furnizori s-ar putea afla în situația de a nu mai primi probe chiar de săptămâna viitoare. Am încercat să rezolvăm această problemă, dar până acum nu am reușit. Au mai fost situații similare și în țară, nu doar la București. Există încă datorii ale statului către furnizori, dar pe o perioadă mult mai scurtă de timp, nu de la începutul pandemiei, așa cum se întâmplă în Capitală», completează Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private consideră că situația are nevoie de o soluționare urgentă pentru a menține cel puțin volumul de testare din prezent. Pentru a găsi soluții de creștere a capacității de testare în mediul privat pe termen mediu și lung, este nevoie de predictibilitate și de respectarea condițiilor contractuale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Normal, trebuie să scadă numărul morților…și testelor…se apropie campania electorală….

  2. Oare cum e posibil intro tara sociala cu spitale de stat 99%, cu nivelul de trai al majoritatii cetatenilor sub orice critica, sa se aprobe testari in privat cu un pret peste limita bunului simt si nivel de trai al multor cetateni?, 300-350 lei este jumatate sau 1/3 din pensia multor cetateni din Romania!, plus 150/180 lei mastile lunar plus dezinfectant!, cu si din ce traiesc acei pensionari, bai dementilor de lux crizati? Da, socant!, si chiar continua panaramele astea de lux cu terorizarea si infricosarea cetatenilor!

  3. Mai degraba privatii le iau de la bot alesilor jumate din castiguri si le ,,incurca,,numarul de infectari raportat din pix..Bineinteles,pentru bobor vor baga placa ca fac tutul pentru ,,binele,,nostru.Acusica peneleprele vor da o lege sai alunge pe privati de pe ,,piata,,testarilor,pe motiv ca testele nu sunt de calitate,nu se respecta niste norme,se fac erori ..bla bla.Normal,un test a ajuns sa coste 500 de lei.Pleasca curata pentru hotii ,banditii si talharii galbejiti.Asta e doar incalzirea ,ia sa vedeti acusica jefuind bugetul statului ca EI cumpara anticipat 30-40 milioane doze de vaccinuri .La romanul speriat si panicat doza ,,salvatoare,, de vaccin v-a ajunge la pret de specula ,undeva la cateva zeci de milioane vechi o doza.Au terminat cu specula pe mascute,acum suntem la specula si facut averi din teste,urmeaza specula cu vaccinuri pe care o asteapta salivand toti talharii,hotii si banditii penelepristi.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.

  4. Eu nu am auzit de altfel de testari la privat, decat pe bani. Am fost direct interesat, am contactat mai multe firme/clinici care testeaza. La toate mi s-au spus preturile, niciuna nu mi-a spus ca ma poate testa fara bani.

  5. Hai sa va spun una tare, cu ce se ocupa DSP-urile, socant! Umbla cu masinile prin tara sa faca controale la institutii unde inca mai lucreaza un numar mai mare de muncitori=confectia barlad. Acestia de la DSP au masinile pline cu dezinfectanti sa le vanda si in caz ca societatea nu cumpara, poate fi amendata desi peste tot in institutie gasesti dezinfectant! Iaca ce face guvernul pnl cu hArafat plus restul cu acesti DSP, i-au transformat in agenti de vanzari dezinfectante si pedepsitori fara motiv real, dar guvernul a mai adus o sleatha si la toti le-au marit salariile plus ceva bonusuri! Dar ei nu sunt in slujba cetateanului, isi vad de afacerile lor! O sa auzim de agenti sanitari care vand teste din cele importate!, posibil chiar medici! Este crunta realitate a zilei de astazi! Firea-ti ai dracu cu coro vostru crizatilor mincinosi! Dati telefon si o sa va convingeti!, sau, poate aveti o muncitoare sa va spuna.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.