Crin Antonescu va propune excluderea lui Sorin Roșca Stănescu din PNL

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, vineri seară, că, dacă documentele invocate de senatorul Sorin Roşca Stănescu în privinţa preşedintelui Traian Băsescu sunt false, va propune excluderea acestuia din partid, o reuniune a forurilor de conducere ale PNL putând avea loc luni sau marţi.

Operaţiunile menţionate în mesajele de transfer interbancar din documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu, prin care acesta acuza finanţarea Alianţei DA cu 7 milioane de dolari, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate, potrivit Parchetului Înalte Curți, care invocă rezultatele verificărilor făcute de ONPCSB.

„Pe de altă parte, însă, (…) dacă ceea ce ne-a spus Parchetul General astăzi se confirmă, şi anume că acele documente sunt false, rămâne un fapt inacceptabil că un senator al României, cu privire la preşedintele României, indiferent cine sunt cei doi, le-a scos pe piaţă. E un fapt inacceptabil. Eu mă aflu şi noi toţi în PNL ne aflăm într-o luptă de mulţi ani cu Traian Băsescu şi o vom duce până la capăt, dar asta nu înseamnă că putem accepta aşa ceva, fie şi împotriva lui Traian Băsescu. Şi, ca atare, e inacceptabil pentru un senator al României, cu siguranţă inacceptabil pentru un senator liberal”, a spus Antonescu într-o emisiune TV, adăugând că, dacă documentele sunt consfinţite oficial de către Parchetul General ca fiind false, atunci Sorin Roşca Stănescu va părăsi PNL.

Crin Antonescu a subliniat că va propune excluderea lui Sorin Roşca Stănescu din PNL, dar „decizia va fi luată de un for al partidului, conform Statutului”.

Băsescu, acuzaţii la adresa lui Stănescu

„Pentru că domnul președinte al Sentatului Crin Antonescu ar fi vrut să facă și o comisie parlamentară prin care s-ar fi văzut cum a spălat președintele bani, îl rog pe domnul Crin Antonescu să-l întrebe pe domnul Roșca Stănescu dacă pe data de 03.02.2004 i s-au virat în cont exact de la firma cipriotă 229.772 de dolari și să-l mai întrebe de o altă dată, 30.12.2004, dacă i s-a virat cumva, tot de la aceeași firmă, suma de 486.00 de euro și eventual pentru care servicii. Poate îi spune domnului Crin Antonescu. Cam asta despre marele senator al patriei Sorin Roșca Stănescu, foarte susținut de domnul Crin Antonescu pentru o comisie. Dar să se grăbească, pentru că dosarul de spălare de bani merge înainte. Și poate îl cheamă și pe Vântu la o audiere. Ce ghinion, să cazi exact pe o firmă despre care președintele știa…”, a acuzat Traian Băsescu într-o conferință de presă organizată vineri seară.

În august 2013, Crin Antonescu l-a eliberat pe Sorin Roșca Stănescu din funcția de consilier personal al său, după ce senatorul a criticat propunerea președintelui PNL pentru numirea lui Nini Săpunaru în fruntea Ministerului Transporturilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.