Criza din Grecia face prima „victimă” în politica germană

Vicepreşedintele Uniunii Creştin-Sociale din Bavaria, Peter Gauweiler, a demisionat marţi din cauza presiunilor la care a fost supus pentru a susţine prelungirea planului de ajutor financiar pentru Grecia. Gauweiler, eurosceptic, s-a opus ferm ajutoarelor acordate Atenei şi este primul politician german care ia o asemenea decizie din cauza dezacordurilor cu guvernul federal.

Politicianul bavarez a declarat că a demisionat atât din funcţia de vicepreşedinte al Uniunii Creştin-Sociale (partenerul tradiţional al creştin-democraţilor de la guvernare), cât şi din Bundestag, camera inferioară a parlamentului federal.

“Mi s-a cerut public, în calitatea mea de vicepreşedinte al CSU, să votez în Bundestag împotriva lucrurilor pe care le susţin de ani de zile în faţa Curţii Constituţionale şi în faţa alegătorilor”, a spus Gauweiler.

Preşedintele CSU, Horst Seehofer, i-a reproşat lui Gauweiler că în februarie a votat împotriva prelungirii susţinerii financiare a Greciei. Măsura a fost adoptată atunci în ciuda opoziţiei multor deputaţi conservatori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.