CSAT, convocat după scandalul banilor pentru armată

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 11.00, o şedinţă a CSAT pe tema participării Armatei la o misiune NATO cu capabilităţi navale, dar şi a strategiei naţională de prevenire a proliferării armelor de distrugere în masă, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

„Joi, 14 septembrie, începând cu ora 11,va avea loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, ședință condusă de președintele României”, a precizat Dobrovolschi.

Pe ordinea de zi a ședinței se vor afla participarea forțelor navale ale Armatei Române la un exercițiu militar al NATO și strategia națională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă.

„Două elemente există pe ordinea de zi a acestei ședințe și anume participarea Armatei Române, cu o capabilitate navală la o misiune sub conducerea NATO, în semestrul doi al anului 2017 și strategia națională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă”, a detaliat Dobrovolschi.

Președintele României a fost informat în permanență în legătură cu situația din MApN, a declarat joi, la Palatul Cotroceni, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale. Iohannis a fost informat în permanență în legătură cu situația din MApN, a avut un dialog, de asemenea, cu premierul, a cerut soluționarea problemelor situației din MApN, lucru care s-a întâmplat și lucrurile sunt cele pe care le știți — premierul a primit demisia din partea ministrului, iar președintele a fost de acord cu poziția premierului”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Recomanda
Rares Constantinescu 1594 Articole
Author