Apel pentru urgentarea adoptării unui nou Cod administrativ!

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă că România are nevoie de o administraţie publică mai modernă şi de un cadru legislativ care să reglementeze printr-un singur cod diferitele domenii ale administraţiei publice şi să prevadă o reformă reală a acesteia.

„UDMR a sprijinit adoptarea noului Cod administrativ şi sperăm că decizia CCR de astăzi va constitui numai un obstacol temporar în procesul de adoptare a unei legi adecvate, care va eficientiza administraţia publică din România”, a spus Cseke.

„România are nevoie de o administraţie publică mai modernă, de un cadru legislativ care, pe de-o parte, reglementează printr-un singur Cod diferitele domenii de specialitate ale administraţiei publice, iar pe de altă parte prevede o reformă reală a acesteia. UDMR a sprijinit adoptarea noului Cod administrativ şi sperăm că decizia CCR de astăzi va constitui numai un obstacol temporar în procesul de adoptare a unei legi adecvate, care va eficientiza administraţia publică din România”, a declarat, marţi, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Potrivit acestuia, Parlamentul trebuie să dezbată un proiect de lege revizuit, în urma motivării oficiale a CCR, deoarece fiecare grup politic înţelege necesitatea adoptării unui nou Cod administrativ.

Senatorul UDMR a adăugat că, în urma propunerilor Uniunii, noul Cod Administrativ ar fi stabilit regulile unui sistem de administraţie publică mult mai modern, care să garanteze şi să extindă drepturile existente de folosire a limbii materne şi să reglementeze procesele specifice de descentralizare.

Curtea Constituţională a admis obiecţiile de neconstituţionalitate vizând Codul administrativ – care, printre altele, introducea pensii speciale pentru aleşii locali – stabilind că legea este neconstituţională în ansamblul ei, pentru că nu a fost consultat Consiliul Economic şi Social şi nu a fost respectat principiul bicameralismului, potrivit news.ro.

Curtea a analizat obiecţiile de neconstituţionalitate a Legii privind Codul administrativ formulate de un număr de 44 de deputaţi aparţinând Grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal, Uniunii Salvaţi România şi Partidului Mişcarea Populară şi 6 deputaţi neafiliaţi, şi, respectiv, de Preşedintele României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. vise unguresti – limba romana este singura limba oficiala in administratie

  2. Modern înseamnă închidere spitale și desființarea școli în localități cu elevi români precum în perioada când dânsul era mistrul sănătății pentru cetățenii României în guvernarea de tristă amintire Boc-Marko-Băsescu?

  3. Pisti e disperat ca limba maghiara este limba dominantă pe plan internațional si ai dreaqu romanii,nu marioneta Dragnea,ea vrea,refuza sa o bage in administratie!Pisti ,mai suntei 4%, din care gaborii gypsy sunt jumatate,deci pentru 2% minoritari sa acceptam umilinte?Corsicana e vorbita de un numar dublu decat maghiarii din Romania,si ati auzit sa fie a doua limba in Franta?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.