CSM, despre avizul privind modificarea legilor justiției

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunță că plenul forului va da aviz privind proiectul de modificare a legilor justiției în ultima săptămână din luna septembrie, anterior fiind organizate consultări cu magistrații procurori și judecători din toată țara.

Până la data de 13 septembrie, instanțele, parchetele, Institutul Național al Magistraturii (INM), Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară și asociațiile de magistrați pot trimite Consiliului Superior al Magistraturii propunerile şi observaţiile pe marginea acestui proiect de lege până la data de 13 septembrie 2017.

Ulterior, până pe 20 septembrie, propunerile vor fi centralizate și analizate de Direcţia Legislaţie, Documentare şi Contencios din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit agendei CSM, avizul necesar pentru ca proiectul de lege să își urmeze cursul va fi dat de CSM în ultima săptămână a lunii septembrie.
Calendarul a fost stabilit de CSM după ce instituția a primit, joi dimineața, proiectul de lege pentru modificarea legilor justiției. Documentul a fost publicat la câteva zile după ce ministrul Justiției a anunțat principalele modificări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.