Cu albumul în Gastrobar

Albumul „București optimist“, semnat de Cristian Vasile, adună imaginile adunate de câțiva ani încoace de către fotograf. Pasionat de călătorii, Cristian Vasile a vrut să ofere perspectiva unui București surprins prin ochii unui turist. Lansat inițial ca o pagină pe o rețea de socializare, proiectul său a atras atenția celor care și-au manifestat surpriza de a descoperi motive de admirație în orașul pe care credeau că îl știu deja foarte bine.

Editura Curtea Veche, care a transformat demersul lui Cristian Vasile într-un album tipărit, organizează lansarea la Gastrobar (Splaiul Unirii nr. 160B, etaj 2), de la ora 19.00. „Ideea proiectului «București optimist» mi-a venit prin anul 2012, în urma unei plimbări prin oraș, în prima zi însorită după o iarnă prea lungă. Mi-am luat aparatul pe umăr și am încercat să mă comport ca un turist curios să descopere în oraș detalii inedite. Imaginile au avut mare succes, fapt care m-a convins să continui“, spune autorul.

Un oraș pe care ne-am obișnuit să îl considerăm obositor se dezvăluie în imaginile lui Cristian Vasile ca o metropolă ce pulsează de viață, un spațiu în care culorile și lumina oferă ocazii surprinzătoare de a te bucura de intensitatea vieții de zi cu zi și de ritmurile blânde ale înserării. Amestecul de stiluri arhitecturale, ca și urmele lăsate de istoria Bucureștiului, se transformă în accente ale unei frumuseți pe care abia o bănuiai.

Recomanda
Andrei Radulescu 161 Articole
Author