
Ministerul Educației a emis o instrucțiune care a fost transmisă tuturor inspectoratelor școlare și tuturor școlilor, pentru clarificarea aplicării prevederilor referitoare la funcționarea claselor terminale în școlile încadrate în scenariul roșu, precum și pentru clarificarea posibilității prezenței fizice în cadrul tuturor claselor, în toate școlile, indiferent de scenariu, cu excepția carantinei.
Astfel, unitățile de învățământ au obligația asigurării accesului la educație pentru toți preșcolarii sau elevii în unitățile de învățământ preuniversitar cu respectarea tuturor normelor de protecție, conform scenariilor aplicabile fiecărei școli.
În cazul funcționării unității de învățământ în scenariul roșu, pentru elevii claselor 8, 12 și 13, precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal activitățile didactice se vor realiza cu prezența fizică a maxim 15 elevi pe clasă pentru gimnaziu sau clasa a 8-a și maxim 17 elevi pe clasă pentru clasele terminale din învățământul liceal, profesional și postliceal.
Actele normative nu impun restricții numerice pentru învățământul preșcolar și învățământul primar organizat în școli care funcționează în scenariul roșu.
Pentru elevii claselor a 8-a, a 12-a și a 13-a, precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal care nu participă fizic la cursuri, indiferent de motiv, unitatea de învățământ este obligată să asigure organizarea activităților de predare / învățare / evaluare online, iar elevii să participe la acestea. Conducerile unităților de învățământ vor identifica adaptat fiecărei situații soluții adecvate pentru asigurarea procesului educațional online.
Prezența fizică în scopul participării la orele remediale este permisă în toate unitățile de învățământ care organizează cel puțin o grupă de învățământ remedial, pentru toți elevii care solicită acest lucru prin înscrierea în programul de ore remediale (din toate clasele și din toate școlile, indiferent de scenariul în care funcționează, cu excepția celor din localitățile carantinate).
Oare era atât de greu de ghicit, ce urmează, după un an școlar deja compromis ?? Un guvern, un ministru nu vede, nu pricepe faptul că e pandemie, e război ?/ Nu știa că in astfel de condiții are anul școlar de inghețat , că in astfel de condiții nu poți face școală ?? Acu ce face, trece elevul cu doi ani fără școală ?/ Ce iese din ei, cum face competenți acești tineri ??
Pe elevi ii asteapta Romania educata: multa educatie sexuala. Asta se poate face si de acasa, teoria, iar practica pe langa Caracal sau in tarile educate.
Ce-i asteapta pe elevi? Covid. Pe care or sa-l paseze intre si apoi la parinti si la bunici!
da,deci
femeile din clasa a 12a pe roshu inca pe roshu
vor fi premiantele noii ordini mondiale….