Cum s-a despărțit Pătraru de Digi24

Într-un interviu pentru paginademedia.ro, Dragoș Pătraru explicări motivele despărțirii sale de postul de televiziune Digi24.

Pătraru se arată contrariat de concepția companiei la care a lucrat și spune că, în calitate de jurnalist, înțelege să fie doar în slujba publicului.

Realizatorul tv spune, de asemenea, că angajarea lui s-a făcut ”peste capul lui Prelipceanu”, care l-a avertizat, de altfel, că va avea viață scurtă la acest post de televiziune.

”Am reziliat contractul de comun acord, după ce am ajuns la o înțelegere cu oamenii din conducerea companiei RCS RDS, care nu au înțeles un lucru: că noi, jurnaliștii, suntem în slujba publicului, nu a companiilor care ne plătesc. Licențele de emisie sunt ale populației. Ele sunt date de noi, de popor, prin CNA. Iar CNA îți poate lua licența – scrie în lege – dacă tu, patron, te bagi în conținutul editorial.

Ei bine, mie mi s-a pus în vedere la Digi 24, după ce am spus că unele lucruri nu mi se par în regulă acolo, că trebuie să reprezint, atenție, să reprezint interesele companiei care mă plătește. Am o diplomă în Relații Publice, poate asta i-a indus în eroare, dar eu nu-i pot reprezenta decât pe oamenii care se uită la televizor. Orice altceva e PR”, a explicat Realizatorul Tv.

Pătraru a vorbit cu Cosmin Prelipceanu o singură dată

„Relația mea cu domnul Prelipceanu a fost excelentă. În sensul că am stat de vorbă o singură dată, la început, până să începem emisiunea, când noi semnaserăm contractul peste capul lui. Ne-a spus atunci, mie, producătoarei mele, Raluca Damian, și lui Mihai Radu, că nu vom face audiență deloc și că vom pleca de la Digi rapid, pentru că acesta ”este un post atipic”.

Mă rog, am înțeles că domnul Prelipceanu merge pe calitate, nu pe cantitate. Noi, mai cu oamenii ca noi, așa, mai limitați…”, a mai spus Dragoș Pătraru.

„Starea naţiei” revine la TVR

Emisiunea „Starea naţiei„, prezentată de Dragoş Patraru, urmează să revină la Televiziunea Română, din 4 septembrie.

Emisiunea va fi difuzată de la ora 22.30 pe TVR 1, şi în reluare laora 6.00 acelaşi canal şi după-amiază, pe TVR 2.

Producţia va fi disponibilă şi pentru românii din străinătate, pe TVR Internaţional.