Florin Cîţu se ia la trântă cu birocraţia

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, va solicita CSAT să declare informatizarea ANAF și a Ministerului Finanțelor proiecte de importanță națională, pentru a putea fi realizate prin încredințare directă, cît mai repede.

CSAT este modul în care ministrul încercă să ocolescă birocrația și funcționarii care nu-și fac datoria. „Să putem merge pe încredințare directă, să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper ca în martie, aprilie. Sunt oameni care sunt acolo care par să vrea să facă doar rău României. Nu există nicio scuză, decât rea voință și poate și alte interese”, a spus ministrul la Digi 24.

Ministrul spune că faptul că sistemul informatic de la ANAF nu funcționează este o problemă de securitate națională.

Cîțu a spus că pentru proiect se va face o cercetare de piață în urma căreia va fi aleasă firma sau firmele care se vor ocupa de informatizare. „Procedura e mult mai rapidă, nu se încredințează primei firme venite. Costul nu pot să îl spun, dar veniturile pe care sperăm să le încasăm, dacă ne uităm în alte țări după informatizarea Autorității Fiscale, vorbim de zeci de miliarde de lei. Deci costul va fi nesemnificativ, comparativ. Banii au fost acolo tot timpul de la buget pentru informatizare și s-au cumpărat servere care staul pe holuri de trei ani de zile. Și de la Banca Mondială. Acolo au fost bani de la Banca Mondială și 30 de milioane de la buget”, a spus ministrul.

Cîțu a precizat că firmele au fost obligate să cumpere casele de marcat fiscale, care să comunice cu Fiscul, fiind aplicate și amenzi, dar că statul nu a făcut nimic pentru informatizare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Cuțu vrea să informatizeze ANAF nu ca să crească veniturile la buget, îl doare la moțul băștii de venituri, ci vrea să concedieze din și așa insuficientul personal din sistem. Scopul este să creeze un sistem cât mai anemic ca să poată marile companii transnaționale să-și facă de cap în colonie.

  2. sau pesedistii, sunt frati. 99% din functionari sunt oamenii pesedeului!

  3. E o fenta care o accepta multi naivi, in spatele acesteia e actiunea pentru inlocuirea anteriorilor sa intre ai lor. Uitati-va cata vocaliza au facut la adresa anteriorilor si ce fac ei de fapt!

  4. Informatizatea va duce cu siguranta la cresterea veniturilor bugetare. Daca pana si Rusia a facut asta! Mishustin,pus de Putin prim ministru asta a facut. Daca ati fost la fisc sa va platiti darile ati vazut ca cineva face chitanta si altcineva ia banii. In mileniul 3. Si da e adevarat,nu s-a vrut informatizarea. Discotecarul a renuntat la ajutorul BM,tot ca sa nu se faca. Cu informatizarea nu mai poti proteja clientii,de exemplu. Ce se va face politicul,ca el protejeaza clientii evazionisti,de 30 de ani. Dar suntem in RO,sa vedem daca se va face? Si daca se face o vor strica politicienii,ca senzorii de pe granite sau scanerele pt.containere,in vami.

    • Amaratul isi face datoria fata de anaf si cu si fara informatizare. Catzu vine cu gargarism de imagine, cu totul altele ar trebui sa fie preocuparile sale fata de marii borfasi securisti care fenteaza de zeci de ani statul.

  5. Nu v-ati prins cum sta treaba cu „informatizarea” lui Citu: el o vrea prin CSAT „pentru a putea fi realizata prin INCREDINTARE DIRECTA, cît mai repede.”!!!!! Ei, acum v-a picat fisa?????

  6. Eu sper ca gasca lui Orban sa stea cat mai mult la putere ca sa se bucure cat mai adanc de binefacerile acesteia aia care i-au votat. Da’ adanc de tot!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.