Cumpărăturile de la second-hand. Unii s-au îmbogățit

Cererea consumatorilor pentru articole second-hand în Marea Britanie şi întreaga Europă a dat naştere unor afaceri de un miliard de lire sterline (1,3 miliarde de dolari) pentru grupul american Amazon, a declarat directorul diviziei britanice John Boumphrey, într-un interviu acordat Reuters.

Mulţi retaileri şi producători se aşteaptă ca această tendinţă să continue, în contexul în care cumpărătorii, afectaţi de creşterea preţurilor şi costurilor cu împrumuturile, încearcă să facă economii şi să facă achiziţii mai sustenabile.

John Boumphrey, director de ţară la Amazon, le-a spus jurnaliştilor că numai în Marea Britanie gigantul american a vândut anul trecut peste patru milioane de articole second-hand la un preţ redus. În primele nouă luni din acest an, vânzările Amazon de produse second-hand în Marea Britanie au crescut cu peste 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut, a adăugat Boumphrey.

În anul 2022, Amazon a avut venituri totale de 24 miliarde de lire sterline în Marea Britanie.

„Clienţii ne-au spus că motivul pentru care cumpără articole second-hand este acela că vor să facă economii în contextul crizei actuale a costului vieţii şi pentru că vor să cumpere mai sustenabil”, a afirmat Boumphrey.

Obiectivul Amazon este să ajungă la emisii zero de CO2 în 2040.

Boumphrey a precizat că şefii Amazon sunt nemulţumiţi de modificările cadrului de reglementare în Europa, în special în Marea Britanie, şi că îşi pun întrebări dacă au suficientă vizibilitate pentru a investi.

„Sunt foarte multe modificări aduse cadrului de reglementare, nu doar în Marea Britanie, ci şi în Europa, şi una din întrebările pe care ni le adresează este: ne va da asta certitudine pe termen lung?”, a precizat Boumphrey.

Aceste declaraţii vin după ce zilele trecute Guvernul de la Londra a salutat investiţiile străine de 29,5 miliarde de lire sterline drept o dovadă că Marea Britanie şi-a recâştigat atractivitatea pentru investitori, după incertitudinea declanşată de ieşirea din Uniunea Europeană şi turbulenţele politice de anul trecut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

3 Comentarii

  1. in us sunt licitatii pentru a cumpara bunurile depozitate – au depozite de inchiriat la preturi accesibile – de oameni, care, dintr-un motiv sau altul, nu mai platesc chiaria depozitului. sunt licitatii oficiale de cumparare a bunurilor stocate, fara a sti ce este acolo. unele contin adevarate comori, altele nu…your choice…
    https://www.youtube.com/watch?v=N4rNgQwCxBw

  2. Păi, azi spune-mi unul care nu se imbracă de la ”second hand” .. Iar de te duci in pădurile romaniei găsești de toate. te poți echipa și incălța cu tot ce dorești,..pe gratis,..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.