Cutremur mare în România „după 2040”

Directorul onorific al Institutului Național Pentru Fizică Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a anunțat când ar fi posibil să aibă loc un cutremur puternic în România.

Conform unor analize statistice și calcule științifice, în România, vom avea un seism mare după anul 2040.

„Există o anumită distanță în timp, egală pentru toate. Urmează ca marele cutremur să se producă după 2040. Asta este. Există o realitate fizică. Dacă socotim 64 de ani de la cutremurul din 1977, atunci rezultă 2041. Acesta este marele cutremur care poate fi în Vrancea. Nu o spun eu, asta rezultă din calcule. Nu poate fi un cutremur mai devreme. Seismele au loc la intervale de 37 de ani, 64 de ani, 36 de ani sau 102 ani”, a declarat Mărmureanu la un post de televiziune, citat de B1 TV.

Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Nu cred ca se pot face calcule legat de o ciclicitate a cutremurelor din zona Vrancea. Cred ca domnul Marmureanu se cam pripeste in afirmatiile domniei sale legat de un cutremur cu o magnitudine mare in tara noastra !In rest sa auzim de bine !

  2. Dintr-o saptamina cu soț sau fara ? La titlu trebuie adăugat : cutremurător,uluitor,atomic,nuclear, intr-un ziar in care editorialul sefului se plînge de calitatea emisiunilor,ziarelor,obiceiurilor din aceasta tara .Pentru normalitate propun sa incepem de la acest ziar .

  3. marmureanu ….prognozeaza si prognozeaza….si acum s-a hotarat ..dupa 2040 adica peste 22 ani cand marmureanu o sa faca o suta de ani in balon….sigur se va intampla prognoza …pana atunci salariu mare si pensie si mai mare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*