„Dacă nu își dă demisia, îl vom demite”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că demisia preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu este opţională.
„ Este un lucru obligatoriu. Dacă dumnealui nu își dă demisia, îl voi demite. Voi cere doamnei ministru pentru că așa se procedează, (…) și când am făcut numirea, propunerea a venit din partea doamnei ministru a Sănătății, a fost aprobată de mine. Îl vom demite noi și vom numi pe altcineva. Nu l-am întrebat dacă vrea să își dea demisia am spus că trebuie să își dea demisia și acest lucru îl va face”, a spus Viorica Dăncilă.
Întrebată, de asemenea, dacă are deja o variantă de înlocuitor pentru președintele CNAS, Dăncilă a spus că nu s-a discutat de persoane încă.
„Nu am vorbit încă de persoane, dar este important să avem la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate o persoană care poate să răspundă tuturor provocărilor din sistem, știu că nu sunt provocări ușoare, dar și o persoană care să își aleagă cu grijă purtătorul de cuvânt pentru că eu nu o să accept niciodată ca cineva să jignească cetățenii României”, a mai spus premierul.
Prmierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătății Sorina Pintea demisia președintelui CNAS Răzvan Teohari Vulcănescu și purtătorului de cuvânt al instituției Daniel Osmanovici în urma declarațiilor făcute de cel din urmă în care a spus că „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

5 Comentarii

  1. (1) Demisia este un act/gest personal si nimeni nu poate fi obligat sa faca un gest personal, altfel suntem ca in bancul ala, mai de demult, in care unii erau intrebati daca sunt de acord sa manance ciuperci ori prefera sa fie „intoxicati” cu plumb, cei care refuzau ciupercile alegandu-se cu o gaura de glont in cap. Deci, d-na Prim-Ministru poate cere demiterea celui in cauza, nu demisia sa. Chestie de semantica.
    (2) Dl Osmanovici a facut pur si simplu o afirmatie banala. Moartea intra in ciclul nostru de viata (partea finala, ca sa zic asa) si toti trecem prin ea fie cu un sistem – sau mai multe -, fie fara nici un sistem. Desigur, pusa in contextul deficientelor din sistemul de sanatate, afirmatia suna prost. Chiar foarte prost. Este o gafa verbala pe care nici un purtator de cuvant al unei institutii, indiferent care ar fi aceasta, nu are voie s-o faca. A facut-o, plateste! Cu functia! In cazul lui, demisia chiar ar reprezenta un gest de onoare. Daca nu are onoare (este un capitol la care, noi, romanii, stam cam prost, e drept), atunci, da, si lui i se poate cere demiterea, nu demisia. Altfel, sanatate multa si buna! Si sa n-aveti nevoie de sistem!

  2. Bre,numai numiri recomandate in bataie de joc se practica? Gasiti un om uman si demn dar nu unul interesat de propria bunastare si de locul de munca sigur!

  3. … in acest sistem de „sanatate” – ca daca Dumnezeu ar fi un tip razbunator v-ar trazni in acest moment pe toti!Sunteti o adunatura de lepre si papagali pusi pe capatuiala, de la cap la coada – si romanii mor cu zile prin spitale!!!

  4. Tot mai mult atitudine de tovarășul prim de la județ generație nouă.

  5. Pai nu stia premierul cam cu ce propunere de padurar putea veni alde inspectoare de bude spitalicesti? Sa o demita si pe Sorinela, aerul de Bucuresti ii sporeste lipsa de neuroni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.