Dacă procedam noi ca Germania, ce credeți că ieșea?

Uniunea Europeană a criticat din nou, duminică, Guvernul Germaniei din cauza restricţiilor impuse la frontiere, iar Ministerul de Externe din Slovacia a trimis o notă de protest Berlinului.

„Teama de mutaţiile coronavirusului este de înţeles. Totuşi, adevărul este că virusul nu poate fi oprit prin închiderea graniţelor”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, conform publicaţiei Augsburger Allgemeinen.

La rândul său, Slovacia a trimis o notă de protest Guvernului Angela Merkel faţă de restricţiile impuse la frontieră. „Aceste măsuri generează probleme pentru şoferii noştri de camioane şi, la nivel practic, sunt greu de îndeplinit”, i-a transmis Ivan Korkok, ministrul slovac de Externe, omologului său german, Heiko Maas, conform publicaţiei Der Spiegel.

Comisia Europeană a cerut, vineri, Germaniei să reanalizeze restricţiile stricte impuse la frontieră în contextul pandemiei, amintind că ţările Uniunii Europene au convenit să evite închiderea graniţelor.

Guvernul Germaniei a anunţat, în contextul apariţiei noilor variante ale coronavirusului, restricţii de călătorie pentru persoanele care vin din Cehia, Slovacia şi din regiunea austriacă Tirol.

Însă Comisia Europeană a amintit Germaniei că statele membre UE au stabilit să evite pe viitor închiderea graniţelor.

În acest context, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că se aşteaptă ca toate ţările, inclusiv Germania, să aplice măsuri stabilite de comun acord privind călătoriile. Închiderea graniţelor şi interdicţiile generale de călătorie trebuie evitate, a declarat purtătorul de cuvânt, cerând Germaniei să reanalizeze măsurile şi să aplice excepţii, în primul rând pentru persoanele care traversează zilnic frontierele în scop profesional.

Conform datelor oficiale, aproximativ 45.000 de persoane din Cehia şi Austria lucrează în Germania şi sunt afectate de noile restricţii.

Însă Guvernul Angela Merkel a respins vehement criticile Uniunii Europene privind impunerea unor restricţii stricte la frontiere. „Este destul! În ultimele luni, Comisia Europeană a făcut destule greşeli privind aprovizionarea cu vaccinuri. Comisia Europeană trebuie să ne susţină, nu să ne obstrucţioneze prin recomandări ieftine”, a declarat Horst Seehofer, ministrul german de Interne, conform publicaţiei Bild şi site-ului Tagesschau.de.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

 1. 1. Marea supărare anii trecuții era că Marea Britanie condiționează libera circulație a forței de muncă și principala voce era Germania. Acum când e vorba de interesul lor gata punem restricții la graniță.
  2. „Este destul! În ultimele luni, Comisia Europeană a făcut destule greşeli privind aprovizionarea cu vaccinuri. Comisia Europeană trebuie să ne susţină, nu să ne obstrucţioneze prin recomandări ieftine”, declarat Horst Seehofer, ministrul german de Interne.
  ADICĂ cum și-a permis Comisia Europeană să le reparizeze vaccinuri românilor înainte de a se fi terminat vaccinarea populației Germaniei?

 2. Sa fi seriosi, granita intre halvetica si nemturia este deschisa pentru comert si lucratorii ambelor state, la fel si frantuca si italica! Nu sunt atat de idioti precum clanul guvernamental roman sa inchida totul! Ei vor sa functioneze economia cat de cat si nu sa blocheze totul!

 3. Lidl este german,iar Mega Image este belgiano-olandez!
  La Lidl preturile sunt mai mici la aceiasi calitate,iar salariile sunt mai mari decat la Mega Image!
  Asta e diferenta dintre Germania si restul Europei,un nivel mai inalt de inteligenta si organizare!
  In Slovacia probabil fac gura contrabandistii locali..

 4. Stati ca se coace sparanghelul, iar sparAnghela o sa-i ceara sclavi lui Von Sparanghel de Sibiu. Se duc dracului toate testarile si interdictiile. Animalele de povara vor fi incarcate in trenuri si avioane, iar acolo vor fi bagate in lagare ca la Auschwitz. La intoarcere, vor aduce cu ei noi tulpini, cu care isi vor ferici familiile.

 5. Nemtii fac exect ce trebuie facut in actualele conditii de pabdemie. Poate invatam si noi ceva de la ei.

 6. Vinatorule ai dreptate. Gasim asa si sparanghel ”romanesc” in rafturi!

 7. Nu înțeleg la care „noi” va referiți. Că p-acilea pa cocioc nu există decât el, ai lui și ăilalți.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.