Daea: UE va aloca 6 milioane de euro pentru promova carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, că Uniunea Europeană va aloca şase milioane de euro, anul viitor, pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră,transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prezent la Ploieşti, la campania de promovare a consumului de carne de oaie, “Alege oaia”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că, pentru anul viitor, Uniunea Europeană va aloca şase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră.

„Uniunea Europeană a prins în programul pe 2018 în fila bugetară a Comisiei Europene o sumă importantă pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră. (…) Această sumă este în jur de şase milioane de euro pentru promovare, iar statele membre, ca să acceadă la această sumă, trebuie să realizeze programe. (…) Suma va fi accesată în 2018″, a explicat Daea.

Petre Daea a spus că prin campania iniţiată de Ministerul Agriculturii, “Alege oaia”, românii au luat-o înaintea Uniunii Europene, programul fiind pornit pentru valorificarea resursei României.

„L-am pornit pentru a putea valorifica resursa excepţională pe care o are România şi anume suprafeţe de 4,8 milioane de hectare păşuni şi fâneţe”, a mai spus Daea.

Ministrul a precizat că la nivel naţional, efectivul de ovine este între 12 şi 14 milioane. În Prahova sunt 300.000 de oi, fiind înregistraţi 812 crescători de ovine.

La campania „Alege oaia” organizată în Ploieşti, în zona centrală, participă 9 producători şi crescători de oi.

Recomanda 1
Eugenia Solomon 869 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Huo, jos cu Daia , ca d’aia ne conduce comunistii si azi! Nu vedeti ca-i tot da cu irigatiile , cu comasarile de terenuri agricole in asociatii de tip CAP-uri si este contra capitalului international care ne elibereaza din sclavie? El nu vrea progresul si emanciparea europeana a acestei Romanii, condusa fraudulos de bolshevici! Jos PSD! Sa traia’ dom Joiannis! Sa traia’ UE ! DNA sa traia’ si anticoruptie sa continue pana nu va ramanea picior de bolshevic pe plaiurile mioritice! Apropos’, mioritic vine de la oaie? Huo!

  2. …daia ăsta trăiește în altă „dimensiune”!….acea dimensiune unde carnea de oaie există pe „toate drumurile și în toate magazinele ” !…îl pot „informa” pe distinsul cioban că nu e chiar așa ! …locuiesc de 20 de ani într-o comună din Ialomița ,unde sunt destui propietari de oi…îmi place carnea de oaie și am mâncat de copil …tot „șpilul” e să o găsești…și dacă o găsești ..e la prețuri prohibitive pt un pensionar …( până la 30 lei(noi) kg. !)…ori la prețul ăsta să o mănânce el și familia lui …așa că mai bine să-i„tacă fleanca” !)…când o să am 3000 lei pensie ,poate am să mă„cârpesc” și eu de un kg. de carne….de „oaie”!

  3. Da? semn ca UE se islamizeaza. Musulmanii manânca numai oaie, nu si porc, fiindca ultimul e murdar. Si sacrificiul e de-o cruzime insuportabila (halal se cheama, animalul e lasat sa se chinuie pâna i se scurge tot sângele din corp). Numai barbarii (de orice fel, crestini sau musulmani) pot sa manânce carne. Ori ca nu stiu cum sunt transportate, îndesate unul în altul, fara aer, mâncare, apa de baut, si-n dejectii, în vagoane sau camioane, si, dupa aia, agatate animalele în abatoare, cum sunt lasate acolo, sa se zbata si sa li se urce sângele la cap, si dupa aia, despicate. Barbarie de nedescris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*