Anunțul funcționarilor publici

„Dăm în judecată Guvernul”

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anunțat marți că funcţionarii publici din administraţia centrală vor da în judecată Guvernul, printre motive numărându-se Legea salarizării şi transferul contribuţiilor.

„Dăm în judecată Guvernul pe cele trei acte normative, respectiv Legea salarizării, Ordonanța 79, cea care modifică contribuțiile și le transferă de la angajator la angajat și Ordonanța 90, care spune că la creșterea salarială din 2018 s-a avut în vedere transferul sumelor aferente suportării contribuțiilor. Din păcate, nu la toată lumea s-a dat o creștere de 25%. Alții au beneficiat de o creștere parțială, alții deloc, sau din contră, au suportat o scădere salarială, din cauza faptului că erau deasupra grilei”, a declarat, pentru Mediafax, Sebastian Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, în prezent, din cei 70.000 de funcționari din administrația centrală, 30.000 sunt afectați de actele normative contestate.

„Având în vedere că unii bugetari au beneficiat de sumele aferente transferului contribuției și alții nu au beneficiat, urmare a consultării cu cabinetul nostru de avocatură, vom acționa în judecată toate actele normative pentru acești 30.000 de oameni din administrația publică centrală. Numai în administrația centrală, unde sunt 70.000 de funcționari, 30.000 dintre aceștia sunt afectați”, a conchis Oprescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. alde oprescu şi cei pe care-i reprezintă au contribuit din plin la distrugerea României, sunt un cancer agresiv…

  2. Distractiv este faptul ca in 2016 cand Gabriel Biris,secretar de stat in guvernul Ciolos a venit exact cu „modificarea contribuțiile și transferul de la angajator la angajat ” a fost calificat drept ‘fascist”de PSD(purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Marius Dobre la A3),in afara multor altor invective!Alta figura din PSD ,Sarpele cu Mustata (specie protejata) se jura public ca nu vor inventa taxe si nu vor admite transferul de la angajator la angajat,daca vor castiga alegerile!Astazi,judecati singuri….

    • Dupa noi, puteti sa-l dati si jos, nu numai in judecata, caci se plang covoarele din Palatul Victoria ca de mult n-au suportat atata cantitate de incompetenta si prostie pe metru patrat.

  3. Sebastiane gândește-te de două ori înainte să dai în judecată guvernul. Dacă procesul durează 11 ani cât a durat procesul lui Mazăre și nici măcar după atâta timp nu a ajuns la pușcărie. !!!

  4. Asta înseamnă politică plus habarnism economico-finaciar și legislativ: tai ce vrei, dai ce vrei, cui vrei și cui nu vrei, după cum vrea mușchii maimuței de la muncă și justiție socială și ale penalului care așteaptă sentința definitivă. Vor fi consecințe legale la CEDO pentru România? Până se dă o sentință definitivă la CEDO ajungi fie la mititica, fie în Madagascar, fie prin Indonezia, fie șef al Camerei, fie sunt eliberați deținuții că e criză de detergenți, fie ești condamnat doar dacă furi sub 2 milioane de euro… Sau plătește poporul că are de unde…

  5. Baietii destepti care vor sa dea guvernul in judecata n-au auzit ca nu avem justitie in Romania decand procurorii fabrica dosare si tov. Livia Stanciu are parere separata si la cum curge apa la vale! Mai baieti, voi traiti in virtual sau in real?

  6. Cand v-a taiat Basescu salariile cu 25% n-ati zis nimic. Acu` ce va gasi? Dupa ce ca plimbati hartiile si va tociti nadragii pe scaune cat e ziua de lunga, dupa ce ca-i tratati pe cetatenii pe care ar trebui sa-i serviti, ca pe niste gunoaie, ma aveti tupeul sa cereti bani in plus?!

  7. @ Cum ați „aprecia” „intervențiile justiției” în conținutul contractelor de muncă întocmite între angajatori și angajați ? Considerați că angajatorul ar trebui să aibă motive justificate pentru modificarea contractelor de muncă întocmite cu angajații, așa cum probabil ar fi stabilit și în contractele de muncă întocmite între angajatori și angajați ?

  8. Nu va mai obositi, in Romania se expermenteaza noi sisteme fiscale. Ca sa fie lasati sa guverneze au acceptat sa practice un sistem fiscal din „cea mai mare si puternca tara din lume” Macedonia, in care povara fiscala este in grijea angajatului. Daca luama in calcul ca in lume sunt 150 de tari cu 6 miliarde de locuitori si doar trei tari folosesc acest sistem inseamna o pondere la nivel global de 0,6%. Deci PSD-ul si-a ales sa transforme Romania in cobai economic in speranta ca va fi in atentia populatie pe principiul cine nu-i vorbit de bine sau de rau nu exista.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.