Dăncilă: Vom adopta un nou cadru privind Pilonul II de pensii

Viorica Dăncilă a declarat, joi, că până la sfârșitul anului vrea ca noul cadru legislativ privind Pilonul II de pensii să fie adoptat, ea afirmând că ”nicio persoană nu va avea pensia diminuată de la stat dacă contribuie la Pilonul II de pensii”.

”Pentru că în ultima perioadă au apărut o serie de speculații în spațiul public, vreau să fac câteva precizări legate de Pilonul II de pensii. Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea pilonului II de pensii reprezintă una din prioritățile trimestrului următor, iar în acest sens ne vom asigura că nicio persoană nu va avea o pensie diminuată de la stat dacă contribuie la pilonul II de pensii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern.

Ea a mai spus că a fost formată o echipă care poartă discuții cu administratorii de pensii private și cu asociațiile de beneficiari ai acestor pensii private pentru a crea ”un cadru nou, un cadru european, cu mai multă deschidere pentru economisire și investiții”.

”Ne propunem ca până la sfârșitul trimestrului doi acest nou cadru legal să obțină avizul Autorității de Supraveghere Financiară și apoi să poată fi aprobat în Guvern”, a adăugat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

9 Comentarii

 1. Avea dreptate domnul Cristian Tudor Popescu; doamna premier o copiază pe Olguța de la Muncă. „Nici un salariu nu va scădea”, „dacă scade e caz de vrăjitorie și magie neagră” „nu știu ce se urmărește, dar se urmărește ceva”. E clar: cum n-au scăzut veniturile nete din salarii brute mărite, tot așa nu vor scădea nici pensiile. Emanații de la don Livache, sursă unică de gogoși, care de care mai umflată cu aer. Și eu mă întreb ca prostul dacă anul viitor România va mai exista ca țară cu astfel de șefi politici…

 2. O PROPUNERE : Sa lase oamenilor posibilitatea de a opta intre pilonul 1 si pilonul 2, in sensul ca daca nu mai vreau pensie de la stat sa mearga toata suma la pilonul 2. De asemenea, facilitate si deducere pentru angajator daca vireaza in contul privat un anumit procent , sa zicem pana la 10 % din brut.

 3. aveti boala schimbarilor care duc la dezastru …nimic n-a ramas pe unde cic-ati reparat treburile …

 4. Veti adopta un ” editat ” si-un peste! Ati bramburit legea salarizarii si pe cea a pensiilor, avand grija numai de parlamenari si de mafiotii din administratia locala. Ati promis ca fagaduiti si profesorilor si medicilor si le-ati dat jumatea lu` cinci. N-aveti de unde mai lua, pentru ca nu taxati nici marile companii de stat, nici multinationalele, ca va matura tefeleii. Cu legile justitiei ati dat-o-n bara. Trioul CoKoKlaus face misto de voi, dar si de noi, care n-avem nicio vina. Guvernul vostru e o adunatura de semianalfabeti, incompetenti si fuduli, la fel ca electoratul vostru. Asta ati vrut, asta aveti!

  • Stimate domn sau doamna, stiti cum e cu vectorii? Pai astia care ne conduc sunt rezultanta sumei vectoriale a cetatenilor tarii. Atat a dat, putin de tot, pentru ca fie au valori mici in modul, fie sunt multi de semne contrare chiar daca au valori mari, dar se anuleaza reciproc. Si rezultanta e aproape de zero atat la politicieni si conducatori. De asta pleaca lumea pe capete din tara. Se duc in tarile in care valoarea lor este de acelasi sens.

 5. Ai distrus pensiile de stat…distruge-le si pe alea private ca sa fie traba bine facuta

  • Poate pe cucoana asta o mananca spinarea si doar vrea sa se scarpine putin de pilonul ala.

 6. Deocamdata mie nu poate sa-mi fure pilonul 2 de pensii sunt deja pensionar. Pe unde a trecut ciuma rosie a ramas praful de pe toba. Dupa ce au vandut tot ce se putea vinde pe vremea lui Vodcaroiu, am gandit ca nu mai au nimic de ciordit. M-am inselat. Diavoleasca minte in cotcareli si hotii a ciumei rosii au atacat bancile, le-au falimentat si a pus populatia prin curbe de sacrificiu sa recupereze prejudiciul. Dupa ce le-a terminat am zis ca nu mai au ce fura, iar m-am inselat, au vandut pe vremea lui Nastase toate bogatiile naturale, titei, aur, cupru, metale rare, ape minerale, patrimonii culturale, patrimonii muzeale, tablouri si sculpturi rare, artefacte, carti rare, etc. Iar am zis ca au ajuns la fundul sacului, nu mai au ce vinde, iar m-am inselat, nu mai aveau ce vinde, dar mintea diavoleasca a ciumei rosii a gasit imediat ce poate hoti. Celebrul fond solidaritatea, fond care la vremea respectiva era alimentat de salariati, se retinea din salariu, alta curba de sacrificiu, si ajunsese la mld. de dolari. Printr-o inginerie facuta pe tacute a diparut fondul de zici ca nici nu a existat vreodata. Am ajuns in zilele noastre, iar am pronosticat gresit ca nu mai au ce fura. Te pui cu mintea diavoleasca a ciumei rosii? Iar au gasit, un fond de mild de euro anual, pilonul doi de pensii. Numai vorbesc de numeroasele curbe de sacrificiu puse pe soferi, pe masini, pe stalp, accize, taxe, pe mamici, pe fum, pe sobe, pe tigari, pe bariere, pe intrarea in statiuni, pe mersul in panta si parapanta, pe urcatul in rapel, pe tot felul de scorneli alimentatoare cu malai a ciumei rosii.

 7. Ce zice asta? S-a dat liber la adoptii? Ce sa adopte ametita asta, care nici sa vorbeasca nu stie?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.