Surse

De câte dosare ar fi vizat Negulescu la Parchetul General

Un Portocală pe miriştea justiţiei

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în prezent, procurorii de la Parchetul General au în lucru 12 cauze privindu-l pe fostul procuror Mircea Negulescu, vizând activitatea sa de procuror de la Parchetul Curții de Apel Ploiești și DNA Ploiești.

Potrivit surselor citate, cele mai multe plângeri se referă la modul în care magistratul făcea anchetele. În unele dintre sesizări sunt vizați și alți magistraţi.

Una dintre acestea este sesizarea făcută de fostul deputat Vlad Cosma.

Fostul deputat Vlad Cosma s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Parchetul General, pentru a-şi susţine plângerile depuse împotriva mai multor procurori de la DNA Ploieşti care, potrivit acestuia, ar fi falsificat probe pentru a-l incrimina pe el şi pe familia sa, Mircea Negulescu fiind unul dintre ei. Cosma a mai susținut că toate neregulile pe care le-a constatat au fost deja semnalate în spațiul public și în fața organelor abilitate.

„Am o listă cu 30 de persoane care au depus plângeri și sesizări împotriva acestui procuror (Mircea Negulescu, n.r.). (…) Din ce am văzut și eu în presă, toți spun același lucru, deși nu ne cunoaștem. Descriu aceeași modalitate de a falsifica probe și de a incrimina oamenii pe nedrept cu tot felul de mijloace ilegale, din punctul nostru de vedere. Poate lui Negulescu i se par legale. (…) Acestea sunt persoane care au depus diverse plângeri împotriva acestor metode ilegale, persoane care în ultimii doi ani au semnalat atât public cât și în fața organelor anumite ilegalități. (…) Am depus în plângerea de la Parchetul General, am enumerat dosarele penale în care s-au întâmplat aceste lucruri și despre care pot să prezint dovezi. Nominal, sunt vizați: Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Daniel Savu, Andrei Volosevici. Mai mulți oameni politici”, a mai spus Cosma.

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Acesta a mai subliniat că sunt foarte multe dosare în care are calitatea de martor, și nu ar putea preciza un număr exact al acestora, însă calitatea de martor denunțător o deține doar într-un singur dosar, în care i s-a cerut, printr-un intermediar, un sfert de milion de euro. „În orașul Ploiești se știe că sunt zeci și sute de înregistrări cu Mircea Negulescu, nu sunt numai cele pe care le-am făcut eu”, mai arată acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Pai…cam cati pesti grasi a vizat, atatea dosare. Toate leprele penale care se gudurau pe langa el (sefu’… poate ne-ntelegem noi, eu scap, mata promovezi…) dupa ce n-au mai avut cu cine negocia…dai cu plangeri…ca-i abuza ala pe ei…ca-i punea sa stea-n curent, sub aerul conditionat…si ei rezistau eroic…manca-i-ar tata de plapanzi penali!

  2. A facut din familia Cosma,propria sa familie!Cititi interviul cu el,e tare tipul….

  3. Vai, cata logica pe capul unora. „Portocala” e cumintzenia pamantului, dar trebuie sa dea declaratii la Parchet. Cum au indraznit astia sa-l descoase, sa vada daca e procuror sau orice altceva?

  4. Înțeleg că scabrosul interlop ploieștean , a declanșat o ofensivă în maniera golănească pe care a utilizat-o în numele anticoropției coordonate de gladiatoarea vorbăreață șefă de la DNA , împotriva celor din presa care a făcut publice operele sale … ! Probabil , încurajat de comportamentul , absolut huliganic al celor prezenți ieri la manifestarea comunistoidă numită bilanț DNA , începănd cu portocala de la Cotroceni , aviatorul de brazdă de la P.G. , Lazăr , și impostorii de la CSM … ! Căt despre , șefa lor directă , se pare că datorită unei binevenite comunicări a CCR , nu prea va mai ști pe unde să scoată cămașa de noapte mototolită de către masculii din parchete , SPP , partide , Piață … , disperați pentru întăietatea de ai pricinui igiena intimă . Primul maestru , Portocala prezidențială , am văzut că nu a făcut rabat de la nimic , riscănd să-i provoace tovarășei sale de viață și furturi de case , scene de gelozie .

  5. Bang, bang, bang si bang, bang la temelie, ca pe soareci! Sa ne traiasca domnul PORTOCALA fiindca avem nevoie de domnia sa pentru lovirea la temelie a increderii in justitie. Un prim pas a facut doamna Tarcea care a facut scurta la mana drepta dupa ce a fost pentru defilarea pe scari a magistratilor cu roba pe mana stanga si periuta de dinti in mana dreapta! Felicitari domnule Jonannis ca sunteti de partea nepenalilor, adicatelea a PORTOCALELOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.