
Lipsa de energie ţine în primul rând de stilul nostru de viaţă, spun specialiștii.
Atunci când oboseala persistă apar și lipsa de concentrare, dificultățile de a duce sarcinile de zi cu zi la bun sfârșit, nu avem inspirație și nici radament.
Dacă oboseala este consecința unei activități dificile, este ceva firesc, în caz contrar însă, nu. Care să fie atunci cauza?
Internetul sau telefonul mobil nu numai că sunt mari consumatoare de energie, dar și de timp. Obosesc organismul, solicitând atenția, apoi, lipsa de mișcare predispune la obezitate, cu toate consecințele care decurg.
Dacă orele de somn nu sunt respectate, ceasul biologic va fi dereglat, astfel că orele pierdute în timpul săptămânii nu pot fi recuperate în weekend.
Mai multă mâncare nu înseamnă și mai multă energie. Carbohidraţii şi zaharurile îngreunează funcţionalitatea organismul şi provoacă somnolenţă. Sfatul medicului: puțin și des.
Excesul de cafea deshidratează, iar organismul consumă din energie ca să elimine reziduurile. Sunt indicate maximum două cești pe zi.
Atunci când o cameră nu este aerisită, activitatea neurologică scade, din cauza acumulării de toxine din organism, și crește nivelul de stres.
Vitalitatea scade și atunci când te confrunţi cu emoţii negative, trebuie să găsești strategii să depășești sentimentele de furia, milă sau tristeţe. La extrem apar depresiile sau alte tulburări emoționale.
Dacă alegi să ai mereu dreptate sau să te enervezi atunci când la fel de bine poți fi calm, sau să-ți asumi, conștient, mai mult decât poți duce pentru ca ulterior să te simți copleșit te vei sabota și te vei simți devitalizat.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.