Decizia surpriză a Curții Constituționale germane privind slujbele religioase

Curtea Constituțională Federală din Germania a decis că interzicerea totală a serviciului religios introdusă de autorități pentru limitarea extinderii epidemiei contravine legii fundamentale.

Instanța constituțională a hotărât, miercuri, că trebuie să existe excepții în anumite cazuri, dacă sunt luate suficiente precauții pentru a reduce riscul de infecție.

Decizia a fost luată dupa o sesizare venită din partea unei asociații de musulmani din Saxonia Inferioară, care planificase rugăciuni pentru ziua de vineri. Ramadanul a început săptămâna trecută, sub măsurile stricte din țară. Moscheea acestei asociații are o capacitate de 300 de persoane și dorea să permita accesul a doar câte 24 de credincioși, transmite ARD, citat de Politoco.eu. Credincioșilor li s-a spus să respecte distanțarea socială și să poarte mască.

Numai ca o instanță a susținut decizia guvernului de land de la Hanovra, care hotărâse interzicerea adunărilor religioase. Și alte landuri au introdus măsuri similare.

Decizia Curții Constituționale a creat acum un precedent la nivel național, cu aplicabilitate atât pentru moschei, cât și pentru biserici și sinagogi.

Slujbele religioase era pe agenda cancelarului Angela Merkel la întâlnirea de joi cu liderii landurilor din Germania, unde se discută despre relaxarea măsurilor luate pentru limitarea epidemiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

4 Comentarii

  1. Nu e ceva normal in acest caz. De fapt, se infecteaza ei cu ei si intre ei, va fi un care pe care pentru musulmanime. Oricum, chiar voia, daca va animtiti, merjelita sa ii trimita la „ras peste” pe apa in zona lor de razboi. Succesuri merkelita!

  2. A facut PF Parinte Patriarh vreo adresa asemanatoare CCR sau a preferat sa execute ordinele tractoristului Velea?

  3. Eu aș fi făcut o excepție doar pentru musulmani…cu urmările de rigoare…

  4. Au putut merge de Paste in biserica, pastrand distanta, a aparut la stiri…in Bulgaria sunt 222/milion in Romania 653/milion…cu toate restrictiile Oare de ce Romania nu se descurca avand dublu sau triplu cazuri fata de vecini Ungaria, Bulgaria sau Polonia?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.